Ohmydish.nl


Makkelijk volkorenbrood

Ben jij de gelukkige eigenaar van een broodbakmachine? Dan ken je de geweldige geur van vers brood in de ochtend! Probeer ons volkorenbrood recept nu.

Makkelijk volkorenbrood
10 minuten 4 personen Ontbijt
Makkelijk volkorenbrood

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram bloem (je kunt allerlei soorten (volkoren) meel gebruiken en zelfs havermout)
  • 375 ml water
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 1 eetlepel suiker
  • 8 gram zout (wij gebruikten grof zeezout)
  • 22 gram olijfolie (of boter)
  • optioneel: handvol verschillende soorten noten en zaden

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • broodbakmachine
  • weegschaal

Bereiden

10 minuten 4 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijk-volkoren-brood


Voorbereiding -- 5 minuten

Veel voorbereiding heeft dit recept niet nodig, dus dat is lekker makkelijk toch?

Voor het perfecte brood, zijn de verhoudingen erg belangrijk, dus wij raden aan om de ingrediënten zorgvuldig te wegen.

Volkoren brood bakken -- 5 minuten + baktijd

Voeg de bloem toe aan de broodbakmachine en maak een kuiltje in het midden en schenk de gist in het kuiltje. Schenk voorzichtig het water erbij en voeg het zout toe in de hoeken van de machine, zodat het zout en gist elkaar in eerste instantie nog niet aanraken. Voeg nu ook de suiker en olijfolie toe. Als je gekozen hebt voor noten en zaden voeg je deze nu ook toe.

Zet je machine op de volkorenbrood stand, als je machine dit heeft. Stel de tijd in, onze machine was iets meer dan 3 uur aan het kneden en bakken, maar je kunt ook voor een korter programma kiezen. Verwijder het brood uit de machine en verwijder voorzichtig de deeghaken. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.