Luchtige gerookte eendenborst-salade met walnoten die je binnen een kwartier op tafel kunt zetten. Recept voor 4 personen, heerlijk met een glaasje appelcider.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gerookte-eendenborstsalade-met-walnoten
Was de sla en droog deze met behulp van een sladroger of schone theedoek. Was de 2 stronkjes witlof en snijd deze in kleine reepjes. Schil de appels met behulp van een dunschiller en snijd in dunne plakjes. Om te voorkomen dat de appelplakken gaan verkleuren kun je deze met wat citroensap besprenkelen.
Meng een scheutje appelcider, een scheutje walnoot olie, 2 eetlepels crème fraîche door elkaar met behulp van een kom en garde. Kraak een handvol walnoten met de notenkraker en verkruimel de walnoten grof. Snijd de verse bieslook redelijk grof. Meng de dressing door de krulsla heen.
Verdeel de krulsla met dressing over een bord, voeg dan de witlof, appel, walnoten, gerookte eendenborstfilet en croutons toe. Garneer met de redelijk grof gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.