Gerechtsoort: zoet

193 Recepten

 


Crème brûlée

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Het beste aan een crème brûlée is toch wel het kapot tikken van de gebrande rietsuiker die bovenop de pudding zit. Absoluut een aanrader!


Gekarameliseerde peren

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Gloeiend hete gekarameliseerde peren met kaneel zijn heerlijk met een flinke schep (vanille) ijs erbij. Klaar in 20 minuten.


Makkelijk mango en gember toetje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een dessert met een wow-factor, maar klaar in 15 minuten, willen we dat niet allemaal? Verras je gasten eens met een makkelijk mango en gember toetje.


Hongaarse kurtos kalacs (schoorsteen-cakes)

Kooktijd 1 uur 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een typische Hongaarse lekkernij zijn deze Hongaarse kurtos kalacs (schoorsteen-cakes). Leuk om te maken en nóg leuker om te eten!


Churros met frambozen-chocoladesaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Spaanse churros met frambozen-chocoladesaus die je in een half uur gemaakt hebt. Simpel, lekker en erg leuk recept voor heerlijke churros.


Eclairs met aardbeien

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een van onze favoriete Franse toetjes zijn toch wel eclairs met aardbeien. Klaar in 50 minuten tijd, recept voor 12 eclairs.


Poffertjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Poffertjes zijn een welbekende klassieker uit de Nederlandse keuken. Lekker met een klontje boter en flink wat poedersuiker erbovenop!


Kip met geitenkaas en mangochutney

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze lekkere zoet-zure kip met geitenkaas en mangochutney is een waar feest om op je bord te krijgen. Klaar in minder dan een half uur.


île Flottante - Drijvende eilandjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Vanille, eiwitten en karamel. Deze Franse île Flottante (drijvende eilandjes) zijn echt heerlijk. Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten.


Baileys brownies

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Heb je ook wel eens zomaar zin in een brownie? Deze Baileys brownies maak je in een half uur tijd, recept voor 8 personen.


Karamelijs

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Zijdezacht en heerlijk karamelijs. Dit recept heeft maar een aantal ingrediënten nodig, klaar in een half uur + wachttijd.


Aardbeien basilicumtaart

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een heerlijke aardbeien basilicumtaart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens verrukkelijk smaakt! Klaar in een uurtje.


Lemon curd mousse

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Zou je geloven dat deze heerlijke zoet-zure lemon curd mousse in maar 5 minuten tijd te maken is? Recept voor 2 personen.


Lemon curd

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Friszure lemon curd naar Engels recept. Lekker voor op een scone of om als basis voor een toetje te gebruiken. Klaar in 20 minuten.


Red velvet madeleines

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze Franse red velvet madeleines zijn leuk om naar te kijken, maar nog leuker om op te eten! Bestrooi met poedersuiker, lekker voor bij de koffie.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.