Gerechtsoort: melk

134 Recepten

 


Citroenijs

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Heerlijk verfrissend citroenijs, perfect voor een warme zomerse dag. Dit roomijs is ook heerlijk als onderdeel van een citrus dessert.


Cannelloni met gehakt

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.


Koolrabi in roomsaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een ouderwets en makkelijk bijgerecht is deze koolrabi in roomsaus. Maak zelf bechamelsaus en geef de koolrabi een heerlijk en leuk kleurtje met kruiden.


Snijbiet en aubergine lasagne

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een vegetarische snijbiet en aubergine lasagne, ook makkelijk met een extra laagje gehakt te maken voor de vleeseters. Lekker romig door de bechamelsaus.


Aardbeien-karnemelk ijs

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Aardbeien-karnemelk ijs met een vleugje vlierbloesem is lekker fris en makkelijk te maken. Je kunt hiervoor evt. ook diepvries aardbeien gebruiken.


Honingkip

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze honingkip is krokant en heerlijk kleverig tegelijk. Staat binnen een half uur op tafel met een sausje van honing, sojasaus en meer. Verrassend lekker!


Slagroomsoesjes met zeezout karamel

Kooktijd 1 uur Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze slagroomsoesjes met zeezout karamel zijn nóg lekkerder dan de bekende soesjes. Je kunt het zeezout natuurlijk ook weglaten. Klaar binnen een uur.


Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Blini's met kastanjechampignons en kwarteleitjes zien er niet alleen schattig uit, deze luchtige pannenkoekjes zijn ook nog eens super lekker en makkelijk!


Ananascarpaccio met rozemarijnijs

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Maak heel gemakkelijk je eigen roomijs! Deze ananascarpaccio met rozemarijnijs is een dessert met heerlijke smaakcombinaties, het hele jaar door lekker!


Warme chocolademelk met rum en marshmallows

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Als het buiten koud is, is het aan te raden om je binnen op te warmen met deze heerlijke warme chocolademelk met rum en marshmallows.


Romige broccolisoep met gerookte kip

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze romige broccolisoep met gerookte kip is nog voller van smaak door toevoeging van kaas. Hartig, romig, zacht en zoutig. Perfect in balans!


Limburgse kruimelvlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (93)

De limburgse kruimelvlaai, een klassieker en favoriet bij velen. Heerlijk ouderwets gistdeeg met een laag custard en een krokante kruimellaag.


Kersenvlaai

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Hét recept voor de enige echte Limburgse vlaai, al generaties lang in mijn familie. Kersenvlaai is een heerlijke klassieke vlaai uit Limburg.


Abrikozenvlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Één van de meest bekende Limburgse vlaaien: abrikozenvlaai. Mét het authentieke raster, gemaakt van hetzelfde gistdeeg als de bodem naar recept van mijn oma


Rijstevlaai

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (121)

Recepten voor Limburgse vlaaien zijn al generaties in mijn familie. Onder andere deze geweldige Limburgse rijstevlaai. Toch wel één van mijn favorieten.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.