Ook wel de champagne van kombucha genoemd, een lichtzure drank dat niet alleen lekker om te drinken is, maar ook leuk om bij te houden!
Blog printen Bekijk reacties (4)
Jun thee is een traditionele gefermenteerde thee gemaakt met groene of witte thee en honing. Veel mensen kennen kombucha maar Jun is nog relatief onbekend en komt weinig voor. Er zijn een aantal (web)winkels die een Jun cultuur verkopen, maar je kunt er ook 1 krijgen van iemand die een dochter cultuur heeft. Wij hebben onze Jun cultuur gekregen van onze goede vriendin Mariëlle Janssen. Zij heeft ons verteld over het proces van Jun thee en de voordelen van het drinken van deze thee. Na het proeven waren we direct verkocht en we kregen een Jun cultuur mee naar huis om mee te gaan fermenteren. Wij vinden de smaak van Jun thee een beetje op champagne lijken, maar wat zuurder. Een nieuwe smaak die wij onze bezoekers niet willen ontnemen!
Doe de Jun cultuur samen met 100 ml thee van een vorige keer bij de afgekoelde groene thee. Gebruik steeds twee grote potten om de Jun cultuur om te wisselen. Maak dan direct de gebruikte pot schoon. Laat de thee fermenteren over een periode van 2 tot 3 dagen. Je kunt ook tussentijds proeven of de Jun thee niet te zuur gaat worden naar jou smaak. Haal dan de Jun cultuur voorzichtig uit de pot en wissel deze weer om. Geniet ervan!
Geniet van je zelfgemaakte jun thee!
Tip: plaats de jun cultuur op een lichte, enigszins koele plek in je keuken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-jun-thee-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.