Welke snacks kun je serveren op feestjes?

Snacks zijn een essentieel onderdeel van elk samenzijn. Het kan een informeel feestje met vrienden zijn of een formele bijeenkomst met collega’s.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Dus je geeft een feestje. Je wilt ervoor zorgen dat je gasten plezier hebben en genieten van de tijd die ze samen doorbrengen, of het nu gaat om een verjaardag of een personeelsfeest. Je wilt je ook geen zorgen maken over het constant zorgen dat iedereen gevoed en vol is. 

Wat heb je tenslotte aan plezier op een feestje als je de hele tijd honger hebt? Daarom zijn snacks een essentieel onderdeel van elk samenzijn. Het kan een informeel feestje met vrienden zijn of een formele bijeenkomst met collega’s. 

De ingrediënten voor deze snacks zijn te vinden in je plaatselijke supermarkten. Je kunt de plus folder bekijken om aanbiedingen voor de ingrediënten te vinden, zodat je de snacks goedkoper kunt maken. 

Chips en dip

Chips en dip zijn klassieke feestmaaltijden, maar ze kunnen ook een geweldige manier zijn om mensen gezonder te laten eten. Er is niets mis met de klassieke chips en salsa, maar het toevoegen van groenten zoals wortelen of paprika's is een gemakkelijke manier om dit voorgerecht nog lekkerder te maken voor je gasten. 

Overweeg om bij je volgende evenement vegetarische hummus te serveren in plaats van een vette salsa saus. Je kunt de chips en de ingrediënten van de dip die je wilt krijgen in een supermarkt. Je kunt op Allefolders kijken om aanbiedingen voor deze ingrediënten te vinden.
 

Rode bieten hummus
Rode bieten hummus

Groenten en dip

Dit is een van de gemakkelijkste snacks die je kunt serveren. Dit is je go-to-optie als je een feest organiseert en iets eenvoudigs wilt. Je kunt het van tevoren maken, in de koelkast bewaren en er dan uit halen als de gasten arriveren. 

Het is ook gezond en gemakkelijk schoon te maken, omdat er geen potten of pannen zijn om daarna op te ruimen. Je vrienden zullen genieten van hoe toegankelijk deze groenten zijn. Ze kunnen eenvoudig snacken van deze lekkere groenten en gebruik maken van de dipsaus.

Kipspiesjes met pindadipsaus

Voeg de kip toe aan een pan met water en breng deze aan de kook. Je kunt wat ketjap, koriander, knoflook en komijn toevoegen en dit samen ongeveer 30 minuten laten sudderen. Zo krijgt de kip een lekkere smaak. Haal de kip uit het water en laat deze afkoelen. 

Snijd deze vervolgens in kleine stukjes en serveer met pindadipsaus. Het is belangrijk om de kip goed te koken voor het serveren. Kook tot het gaar is en gebruik een vleesthermometer om de temperatuur te controleren. Zorg ervoor dat je de interne temperatuur van je kip op een paar verschillende plaatsen controleert. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/welke-snacks-kun-je-serveren-op-feestjes


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.