Wat je moet weten over Keto lasagne

De sleutel is om gewone pasta te vervangen door koolhydraatarme. Dit kan je bijvoorbeeld doen door lasagnevellen te vervangen door koolbladeren, courgette plakken of andere soorten groenten.

Niet alle mensen houden van diëten omdat ze het een gedoe vinden. Een keto dieet kan bijvoorbeeld moeilijk zijn voor mensen die gewend zijn om voedingsmiddelen te eten die koolhydraten bevatten. 

Het eten van specifiek voedsel zoals keto lasagne is niet voor iedereen weggelegd. Toch is het heerlijk en uniek. Het is een feit dat lasagne keto-vriendelijk kan zijn als je weet welke ingrediënten je moet gebruiken tijdens het bereiden. Deze omvatten saus, mozzarella kaas, ricotta kaas en lasagnebladen. Het wordt je perfecte diner, dat zowel gezond als smakelijk is

Keto lasagne maken

De sleutel is om gewone pasta te vervangen door koolhydraatarme. Je kunt ook andere dingen toevoegen, zoals kaas en groenten. Leg ze in lagen en doe olie op een bakplaat. Daarna moet je minimaal 15 minuten bakken op hoge temperatuur. 

De volgende variatie is de volvette ricotta. Je moet er echter maar kleine hoeveelheden van gebruiken vanwege hun hoge gehalte aan koolhydraten. Het beste alternatief om dat ingrediënt te vervangen is lasagnebladen gemaakt van amandelmeel. Je kunt het gemakkelijk op markten of supermarkten krijgen. 

Wanneer je dit heerlijke eten maakt, moet je ervoor zorgen dat het zowel graanvrij als glutenvrij is. Hoe zit het met eieren? Je kunt ze nog steeds in dit gerecht gebruiken, maar niet te veel.

Keto courgette lasagne
Keto courgette lasagne

Keto of niet

De vraag is of je wel of niet het keto dieet moet proberen. Het belangrijkste doel van dit type dieet is om te vertrouwen op vet dat in je lichaam is opgeslagen om energie te produceren. 

Dat betekent dat je lichaam geleidelijk de banden met koolhydraten verbreekt. Zodra je lichaam zich aan dit nieuwe dieet heeft aangepast, zal het een beter metabolisme hebben en sneller vet verbranden. Veel experts zeggen echter dat mensen altijd dagelijks tussen de 20 en 50 gram koolhydraten nodig hebben. Dit moet dus worden bepaald voordat je een keto dieet ondergaat. Ga na of je lichaam de verandering op de lange termijn kan doorstaan of niet.

Keto dieet

Alle mensen zijn inderdaad vrij om keto recepten zoals keto lasagne en anderen thuis te bereiden door de recepten van Makkelijk Afvallen te volgen. Niet alle mensen mogen dit dieet echter volgen zonder begeleiding van een deskundige. 

Degenen met ernstige gezondheidsproblemen moeten eerst een arts of diëtist raadplegen. Je moet namelijk wel zeker weten dat je de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Een verkeerde berekening leidt tot ondervoeding, en dit zal juist je gezondheid schaden. Je moet ook op zoek naar het juiste recept om keto vriendelijke gerechten te maken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-je-moet-weten-over-keto-lasagne


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.