Verschillende wijnsoorten

Welke wijnen zijn er en welke wijn is het meest geschikt bij de barbecue? Hoe wordt bubbelwijn gemaakt?

Wijn is een drankje dat in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar is. Zo heb je bijvoorbeeld de welbekende rode wijn. Maar ook witte wijn en wijn met een bubbeltje behoort tot de mogelijkheden.

In diverse delen van de wereld wordt wijn geproduceerd. Van Frankrijk en Italië tot Spanje en Chili. Door het grote aantal wijnstreken wereldwijd is het wijnaanbod in Nederland heel groot en divers. 

Online wijn kopen 

In de westerse wereld worden steeds meer activiteiten gedigitaliseerd. Zo ook het winkelen. Steeds meer winkels verplaatsen zich naar het internet. En dat is niet voor niets.

Klanten vinden het plezierig om online te winkelen. Het is namelijk praktisch en het vergt minder tijd dan het bezoeken van een fysieke winkel. Ook voor het inslaan van jouw favoriete wijn hoef je niet langer meer naar een slijterij toe.

Je kunt tegenwoordig gewoon vanuit thuis wijn bestellen. Dit is wel zo makkelijk en snel! Daarnaast is het aanbod wijnen online doorgaans groter dan in een fysieke winkel.

Het wijnaanbod wordt immers niet beperkt door een winkelpand waar het in moet passen. Online wijn kopen, kent dus veel voordelen. 

Wijn bij de barbecue

Rode wijn en witte wijn zijn toch wel de meest bekende wijnsoorten. Maar er is nog een wijnsoort die steeds verder in populariteit toeneemt. Namelijk: de mousserende wijn, ook wel wijn met een bubbeltje genoemd.

De Italiaanse prosecco en Spaanse cava zijn de meest bekende bubbelwijnen. Ze worden veelal gedronken bij feestelijke gelegenheden en worden ook vaak gezien als de ultieme BBQ wijn

Welke wijnsoort heeft jouw voorkeur bij de barbecue?

Kies je voor een volle rode wijnsoort die goed past bij een mooi stukje vlees? Of vind je een fruitige rosé of een frisse mousserende wijn meer passend?Een bubbelwijn wordt vaak geassocieerd met bijzondere gelegenheden, maar deze sprankelende wijnsoort kan ook prima zo gedronken worden.

Je moet immers zelf van iedere dag een feestje maken! 

Lavendel Kir Royal
Lavendel Kir Royal

Zo wordt bubbelwijn gemaakt

Zo makkelijk als een bubbelwijn wegdrinkt, zo ingewikkeld is het productieproces van deze wijnsoort. In tegenstelling tot andere wijnsoorten moeten er bij bubbelwijnen twee fermentaties plaatsvinden. Een voor het maken van de wijn en een voor het brengen van bubbels in de wijn.

Er zijn steeds meer methoden beschikbaar voor het maken van bubbelwijn. Maar de meest bekende methode is de methode waarbij de tweede gisting op de fles plaatsvindt.

Dit houdt in dat er bij het bottelen van de wijn een mengsel van gist en suiker wordt toegevoegd.

Na het sluiten van de fles wordt de suiker omgezet in alcohol waardoor er koolzuur ontstaat. En zo ontstaat er een smaakvolle bubbelwijn. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/verschillende-wijnsoorten


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.