Ontdek de lekkerste Thaise gerechten

Thaise gerechten zijn geïnspireerd door allerlei landen over de hele wereld en hebben hierdoor een bijzondere, maar vertrouwde smaak.

De Thaise keuken bestaat uit ontzettend lekkere recepten die barsten van smaak. De gerechten hebben vaak noedels en vlees als basis, maar hebben hier en daar ook wat Europese kenmerken. 

Thaise gerechten zijn namelijk geïnspireerd door allerlei landen over de hele wereld en hebben hierdoor een bijzondere, maar vertrouwde smaak. Niet alleen smaken de Thaise recepten erg lekker, onderstaande gerechten zijn ook nog gemakkelijk te bereiden. Vraag je je dus nog af: wat eten we vandaag? Dan hebben wij het antwoord voor je!

Salade met rundvlees als voorgerecht of hoofdgerecht

De Thaise keuken bestaat uit flink veel pit. Vrijwel ieder recept bevat pepers, chili en andere soorten kruiden. Zo kent ook de rundvleessalade Yam Nua genoeg spice. Deze salade is lekker als voorgerecht, maar kan ook prima worden gegeten als hoofdgerecht. Deze salade is pittig, maar ondanks de kruiden toch erg fris. 

In de salade zijn plakjes rundvlees en muntblaadjes verwerkt, wat samen een lekkere combinatie vormt. Hier worden sjalotjes, knoflook en pepers aan toegevoegd. Ook glasnoedels en rode ui worden vaak in Yam Nua verwerkt. Mocht je minder pit in je salade willen, dan kun je de pepers vervangen door paprika. Je kunt vissaus of limoensap gebruiken als dressing voor de rundvleessalade.

Curry noedelsoep met boordevol kruiden

Een echt traditioneel Thais recept is de curry noedelsoep Khao Soi. De soep wordt voornamelijk in Noord-Thailand gegeten en is geïnspireerd door Laotiaanse keuken. De noedelsoep heeft als basis gele curry waar chilisaus, koriander en limoen aan worden toegevoegd. 

Ook kip, ei en varkensvlees wordt in de soep verwerkt. De noedelsoep staat bekend om zijn kokossmaak met flink veel pit. Dit is kenmerkend voor veel Thaise gerechten en daarom wordt Khao Soi gezien als een perfect gerecht om kennis te maken met de Thaise keuken.

Chiang Mai curry noedelsoep
Chiang Mai curry noedelsoep

Pad Woon Sen: een noedelgerecht zoals jij het lekker vindt

Hou je ervan om te experimenteren met eten? Dan is Pad Woon Sen echt wat je zoekt. Dit noedelgerecht kun je op veel verschillende manieren bereiden, want er is niet één goede manier om het gerecht te maken. Je kunt allerlei ingrediënten vervangen of toevoegen om zo een gerecht te bereiden wat helemaal op je smaak is afgestemd. 

Zo worden er in het ene recept garnalen gebruikt, maar kun je deze prima vervangen door kip- of varkensvlees. Ook met de kruiden kun je spelen om te zien wat je lekker vindt. Wil je toch graag iets van een basis hebben, voeg dan zeker koriander, maïs, sjalotjes en peper aan het noedelgerecht toe.

Even afkoelen met sticky rice en mango

Na allerlei kruiden te hebben geproefd ben je vast wel toe aan iets verfrissends. Sticky rice met mango is daarom een perfect dessert na een pittig Thais gerecht. Rijst en mango is geen combinatie waar je snel aan zou denken, maar het is echt heel lekker! 

Door kokos met de rijst te vermengen krijg je heerlijk zoete rijst die goed past bij de zure smaak van de mango. Samen zorgen ze voor een volle en romige smaak. Het dessert heb je ook zo gemaakt: je hebt enkel kokos, rijst en mango nodig. Als je graag iets extra’s wil toevoegen, dan zijn sesamzaad en kokoscrème goede opties.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/ontdek-de-lekkerste-thaise-gerechten


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.