Meer zekerheid in je leven dankzij gezonde voeding

Heb je weleens op een etiket van een voedingsproduct in de supermarkt gekeken? Probeer daarom zoveel mogelijk je eigen maaltijden te koken en kies voor natuurlijke producten.

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor het belang van gezonde voeding. Ongezonde eetpatronen blijken namelijk steeds vaker de oorzaak van gezondheidsproblemen en het verlies van kwaliteit van leven. 

Let dus vooral op de inhoud van een gerecht terwijl je de lekkerste maaltijden bereidt. In het kort zijn er drie aspecten waar je op moet letten wanneer je gezond wenst te koken. Dat zijn de samenstelling van een maaltijd, het aantal calorieën en de herkomst van de ingrediënten. Maak je geen zorgen, want op deze website vind je overheerlijke recepten die ook nog eens erg gezond zijn.  

De samenstelling: voldoende vitamines en mineralen

In het dieet van de gemiddelde Nederlander zit behoorlijk veel vet, zout en suiker. Terwijl er juist te weinig groente en fruit wordt gegeten. Dat hangt natuurlijk met elkaar samen. Probeer iedere dag tenminste 250 gram groente en twee stuks fruit te eten. 

Er zijn verrukkelijke gerechten te vinden op basis van voornamelijk groente, bijvoorbeeld uit de Indiase en Zuid-Europese keuken. Je leven wordt er dus absoluut niet saaier op wanneer je kiest voor originele recepten met verrassende smaken. 

Het aantal calorieën: let op je totale inname

Iedereen die worstelt met zijn of haar gewicht kan het woord calorieën waarschijnlijk bijna niet meer aanhoren. Toch moeten we er hier over beginnen. Bovendien valt het mooi samen met wat hierboven besproken staat. 

Want minder vet, suiker en koolhydraten helpen je een eind op weg. Die vervang je bijvoorbeeld met groentes zodat je een verzadigd gevoel ervaart en de noodzakelijke vitamines en mineralen consumeert. 

Groenten curry
Groenten curry

De herkomst van de ingrediënten: pas op voor verwerkt voedsel

Heb je weleens op een etiket van een voedingsproduct in de supermarkt gekeken? Er staan over het algemeen talloze E-nummers op. Dat zijn onder ander bestrijdingsmiddelen, kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Het effect van deze stoffen op het menselijk lichaam is lang niet altijd bekend, zeker niet op de lange termijn. 

In voorbewerkt voedsel, zoals opwarmmaaltijden, kruidenmixen voor saus en kant-en-klaar soepen zitten relatief veel van deze stoffen. Probeer daarom zoveel mogelijk je eigen maaltijden te koken en kies voor natuurlijke producten. 

Zekerheid in het leven leidt tot meer rust en geluk

Als mensen hebben we het vaak goed voor elkaar. Een beetje zekerheid kan dus geen kwaad. Naast gezond eten en voldoende bewegen zijn er andere manieren om met meer rust door het leven te gaan. Je juridische zaken helemaal op orde hebben hoort daar bij. 

Heb jij bijvoorbeeld weleens gedacht aan een levenstestament? Dit juridische document stel je op in samenwerking met een notaris en geeft je meer controle over je eigen leven. Lees meer over het levenstestament en bepaal zelf of je er behoefte aan hebt.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/meer-zekerheid-in-je-leven-dankzij-gezonde-voeding


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.