Heb jij een favoriet koffiemerk?

Wij mensen hebben voor veel dingen die we kopen zo onze voorkeuren. Ben je bijvoorbeeld ook merkvast als het om koffie gaat?

Wij mensen hebben voor veel dingen die we kopen zo onze voorkeuren. We zijn gewoontedieren, en kunnen bijvoorbeeld jarenlang iedere dinsdag met veel plezier een visje halen, en hier als lunch of diner van genieten. We gaan gerust ieder jaar naar dezelfde vakantiebestemming, omdat we weten dat het daar goed is. We dragen graag kleding van een bepaald merk, omdat dit nu eenmaal goed zit en prima bevalt. En wisselen van automerk? Waarom zou je, dit merk bevalt toch goed? Op heel veel gebieden hebben we zo onze gewoontes en voorkeuren ontwikkeld, en daar stappen we maar lastig van af. Geldt dat voor jou ook? En op welke gebieden dan? Ben je bijvoorbeeld ook merkvast als het om koffie gaat?

Ik koop altijd hetzelfde merk

Als je aan mensen vraagt hoe zij bepalen welk soort merk koffie zij voor thuisgebruik aanschaffen, zal je vaak wat verbaasde blikken krijgen. ‘Ik koop gewoon altijd hetzelfde merk’, is een antwoord dat je vaak zal horen.

Als het om koffie gaat blijken we echte gewoontedieren te zijn. Er zijn maar weinig mensen die iedere keer als ze boodschappen doen een ander merk koffie meenemen. Ze willen misschien eens een keertje afwijken, als ze echt een hele goede aanbieding zien, maar de keer erna komen ze gewoon weer met hun vertrouwde merk thuis. 

Waarom ze dat doen? De meeste mensen zullen er geen sluitend antwoord op hebben. Het is een gewoonte, iets dat ze al jaren doen, iets dat ze misschien zelfs wel van huis uit hebben meegekregen. Dronken je ouders altijd Douwe Egberts koffie, dan is de kans groot dat jij dit merk ook uit de schappen hebt gepakt toen je voor het eerst zelf boodschappen ging doen. Of koos je juist, rebels als je bent, voor illy, een ander merk, en beviel dat goed? Dan is de kans groot dat je dat nu nog steeds drinkt.

Ijskoffie
Ijskoffie

Waarom wisselen we zo weinig?

Alhoewel de mens lang niet op alle gebieden even merkvast is, lijken we dat juist op punten waar we veel belang aan hechten meer en meer te worden. Koffie is daar een goed voorbeeld van. We willen dat deze lekker is, een slecht kopje koffie kan voor menigeen de dag goed verpesten, en nemen daarom liever geen risico. Als dat ene merk goed bevalt, waarom zou je dan overstappen naar een ander, met de kans dat het resultaat tegenvalt? Dat de smaak van een ander merk wellicht ook beter kan zijn, dat nemen we voor lief, of drukken we zelfs een beetje weg. Onze koffie smaakt prima, niks meer aan doen!


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/heb-jij-een-favoriet-koffiemerk


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.