Haal het beste uit jouw keuken: tips voor efficiëntie en plezier

De keuken is de perfecte plek waar heerlijke maaltijden worden bereid, gesprekken worden gevoerd en herinneringen voor het leven worden gemaakt. Het is belangrijk om deze ruimte optimaal te benutten.

Misschien denk je er niet meteen over na. Maar de keuken zien we vandaag de dag vaak het kloppende hart van een huis. Het is de perfecte plek waar heerlijke maaltijden worden bereid, gesprekken worden gevoerd en herinneringen voor het leven worden gemaakt. En of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of gewoon graag experimenteert in de keuken. 

Het is in beide gevallen belangrijk om deze ruimte optimaal te benutten. Hoe je dat het beste aan kunt pakken? We geven je alvast een paar eenvoudige tips. Hiermee kun je niet alleen het efficiënter werken in de keuken verbeteren, maar je kunt ook nog eens het plezier dat je hebt bij het koken en bakken vergroten.

Zorg ervoor dat de keuken altijd netjes en georganiseerd blijft

Doe je een keer de nodige keukeninspiratie op? Dan kom je er al snel achter dat er tal van opties zijn om uit te kiezen. Zo ook op het gebied van het organiseren van de keuken. Dit draagt immers voor een erg groot deel bij aan het plezier tijdens het koken. Zorg ervoor dat je keukengerei, potten en pannen, kruiden en andere kookbenodigdheden op een logische manier op zijn geruimd. Investeer bijvoorbeeld een keer in ladeverdelers, opbergbakken en andere hulpmiddelen. Op deze manier kun je de keukenruimte net even wat meer optimaliseren en rommel minimaliseren.

Heb je de meest gebruikte keukengerei netjes binnen handbereik?

Of het nu gaat om koksmessen, pollepels of spatels. Er zijn vast en zeker bepaalde tools die je net even wat vaker gebruikt tijdens het koken en bakken. Zet je meest gebruikte keukengerei binnen handbereik van het gedeelte waar je kookt en bakt. Dit bespaart tijd en moeite tijdens het koken, omdat je niet constant heen en weer hoeft te lopen om de juiste tools te pakken. Hang bijvoorbeeld een rail met haken boven je kookplaat om pannen en spatels op te hangen, of plaats een magnetisch messenrek aan de muur voor gemakkelijke toegang tot je messen.

Ga voor apparatuur van de hoogste kwaliteit voor veel comfort in de keuken

Kwaliteitsapparatuur - bijvoorbeeld uit de collectie van Keuken Kampioen - kan een wereld van verschil maken in de keuken. Investeer in hoogwaardige pannen, messen, keukenapparatuur en andere benodigdheden die lang meegaan en een consistente prestatie leveren. De aanschafkosten zijn misschien wat hoger in vergelijking met een B-merk. Maar je geniet vanaf het eerste moment van een veel fijnere kookervaring. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles.

Probeer het keukenblad altijd vrij van spullen te houden

Houd je werkbladen zo vrij mogelijk van rommel en apparatuur die je misschien niet iedere dag gebruikt. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimde uitstraling. Maar het geeft je ook meer ruimte om te werken tijdens het koken. Bewaar alleen de benodigdheden die je regelmatig gebruikt op je werkbladen en berg de rest op in kasten of lades. Hierdoor krijgt je keuken een frisse en eigentijdse uitstraling en de keuken oogt altijd erg overzichtelijk.

Ga voor een slimme en efficiënte indeling van de keuken

Tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken is het zeker geen verkeerd idee om hier ruim de tijd voor te nemen en je te laten adviseren door een specialist in een winkel. Er zijn namelijk tal van keuzes waar je voor komt te staan. Denk bijvoorbeeld goed na over de indeling van je keuken en zorg ervoor dat alles logisch is geplaatst. 

En welke functionaliteiten mogen niet ontbreken in de keukenapparatuur? Heb je bijvoorbeeld de functies van een stoomoven nodig, of is een normale (combi)oven voldoende? Plaats je snijplank en messen in de buurt van je werkblad, je kruiden naast het fornuis en je potten en pannen in de buurt van de kookplaat. Dit maakt het gemakkelijker om te koken en vermindert de tijd die nodig is om dingen te vinden.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/haal-het-beste-uit-jouw-keuken-tips-voor-efficientie-en-plezier


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.