Een romantisch diner voorbereiden

Met de juiste voorbereiding heb je op het moment suprême nog maar weinig te doen. Maar hoe bereid je een romantisch diner voor?

Een mijlpaal in de relatie, een eerste ontmoeting of gewoon zomaar. Een romantisch diner thuis is altijd een goed idee. Dat klinkt fantastisch, maar het moet nog wel even geregeld worden. Met de juiste voorbereiding heb je op het moment suprême nog maar weinig te doen. Maar hoe bereid je een romantisch diner voor? Wat mag er zeker niet ontbreken? Dankzij de volgende tips zal de romantiek zeker in de lucht hangen. 

Meerdere gangen

Niets fijner dan heerlijk lang tafelen. Urenlang genieten van elkaars gezelschap en natuurlijk een aantal lekkernijen. Maak daarom meerdere gangen met allemaal kleine, lichte gerechten om samen van te genieten. 

Vergeet ook de drankjes niet. Dol op wijn? Haal dan verschillende wijnsoorten in huis en serveer bij iedere gang een andere wijn. Een droge witte wijn bij een lichte salade en een dieprode wijn bij een steak. Of kies ervoor om meerdere gerechten op tafel te plaatsen en creëer een heuse proeverij. 

Niet alleen diner

Bij een romantisch etentje denken we al gauw aan het diner. Maar wie zegt dat een ontbijt of lunch niet net zo romantisch kan zijn? Verras je geliefde daarom eens op een onverwacht moment.  Dit kan bijvoorbeeld met een verrassende lunch. 

Haal allemaal luxe vleeswaren in huis, bak zelf brood af en serveer dit met een zelfgemaakte soep. Smul bijvoorbeeld van wraps met rosbief, truffelmayonaise en rucola en eindig met een lekker nagerecht. 

Tomaat pastinaak soep
Tomaat pastinaak soep

Een romantische sfeer

Naast lekker eten is een goede sfeer minstens zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan mooi servies, een playlist met jullie favoriete, romantische liedjes of een bos bloemen op tafel. Het zijn de kleine dingen die kunnen bijdragen aan een romantische sfeer. 

Ook leuk om je partner te verrassen bij thuiskomst. Vertel niets over jouw plannen en bereid geheel in het geheim een romantisch diner voor. Bij thuiskomst zorg je er voor dat alle kaarsen op tafel branden, het licht gedimd is en de meest romantische liedjes door de speakers klinken. De toon is dan direct gezet. 

Bereid alle gerechten alvast voor

Lekker romantisch tafelen klinkt natuurlijk fantastisch. Echter, dit brengt in de praktijk veel werk met zich mee. Denk alleen maar aan het voorbereiden van al die verschillende gangen. 

Om te voorkomen dat je de hele avond heel ongezellig in de keuken staat, is het verstandig om alle gerechten alvast voor te bereiden. Zorg er in elk geval voor dat je tijdens het etentje zelf niet of nauwelijks in de keuken hoeft te staan. Op die manier kunnen jullie volop genieten van het samenzijn. 

Roze cocktail
Roze cocktail

Trek mooie kleding aan

Beschouw dit romantische diner als een echt avondje uit. Ook dan zou je hoogstwaarschijnlijk je mooiste kleding uit de kast trekken. Dat jullie thuis blijven, betekent natuurlijk niet dat je in je huispak kunt blijven zitten. 

Trek juist nu je mooiste kleding aan om je partner te verrassen. Zo voelt het etentje direct heel speciaal. Dit in combinatie met heerlijk eten, goed gezelschap en een goede sfeer zijn de belangrijkste ingrediënten voor een romantisch diner. 


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/een-romantisch-diner-voorbereiden


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.