Deze 3 gerechten zijn perfect om te serveren tijdens een etentje met vrienden

Een etentje met vrienden wordt heel relaxed met deze makkelijke gerechten die je vooraf kunt klaar maken.

Heb je vanavond een etentje met vrienden? Dan heb je waarschijnlijk wat kookstress. Om ervoor te zorgen dat je zelf niet over de kook raakt, hebben we een paar perfecte gerechten voor je op een rijtje gezet, die je in een handomdraai in elkaar flanst. We hebben daarbij ook gedacht aan de vegetariërs, veganisten en zoetekauwen. Voor ieder wat wils, dus.

Spicy tempeh

Zet je vrienden echt iets pittigs voor met dit spicy tempeh-gerecht. Veel fijnproevers zijn wat sceptisch over dit gerecht, maar als je eenmaal overgehaald bent, wil je er alleen maar meer van. Het is een plakkerig, zout, pittig en gekarameliseerd recept. Je hebt er 400 gram tempeh, zonnebloemolie, bruine suiker, ketjap, sambal Brandal, witte rijst en Indonesische wokgroente voor nodig.

Spicy tempeh zit boordevol smaak. Een echte smaakbom op je bord! Je kunt het perfect combineren met een portie groenten en witte rijst. Het is ook lekker om hier wat kroepoek bij te doen, zodat je helemaal in Oosterse sferen komt. Het duurt niet lang om klaar te maken, dus perfect als er vrienden op bezoek komen.

Kip Pilav

Kip Pilav is een heerlijke, simpele maaltijd waar je maar een half uurtje bereidingstijd voor uit hoeft te trekken. Je eet dit met warme perziken uit blik, lichte siroop en met kip. Voeg ook wat tomatenpuree en kruiden toe voor de smaak. Natuurlijk is rijst hier het basisgerecht. Scheutje zoete ketjap, chilisaus of paprikapoeder erbij en je maaltijd staat binnen no-time op tafel.

Vind je rijst koken ingewikkeld? Probeer dan eens een rijstkoker uit. Dat maakt het een stuk minder lastig en is bovendien een garantie voor succes voor als je vrienden al snel voor de deur staan.

Pilav rijst
Pilav rijst

Gebakken rijst met tofu en cashewnoten

Ga je voor een gezond, duurzaam en ecologisch verantwoord gerecht? Probeer dan eens vegan Japanse gebakken rijst. Het is een super simpel recept en staat binnen no-time op tafel. Het is letterlijk gebakken rijst, waar je wat tofu en cashnewnoten bij doet. Je kunt ook nog wat eiwitten toevoegen, zoals spicy tofu stukjes of tempeh. Voor de niet vegans kun je ook een gebakken ei toevoegen. 

Als keuze voor rijst raden we trouwens die van Lassie aan. Dat vinden we nou eenmaal het allerlekkerst. Het is een heel fijn gerecht dat je het hele jaar door kunt klaarmaken. Voeg er eventueel wat seizoensgroenten (of het universele winterpeen en prei) aan toe, en je hebt een fantastische smaaksensatie op je bord.

Tip: als je dit al een paar uur van tevoren klaarmaakt, hoef je het straks alleen nog maar op te warmen. Dan heb je weer wat extra tijd die je met je vrienden kunt doorbrengen.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/deze-3-gerechten-zijn-perfect-om-te-serveren-tijdens-een-etentje-met-vrienden


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.