De beste manier om je gezondheid een boost te geven

Vrijwel iedereen streeft naar een gezonde levensstijl. Maar om verschillende redenen blijkt dit lang niet altijd haalbaar. Lees hier tips hoe jij je gezondheid een boost kunt geven.

Vrijwel iedereen streeft naar een gezonde levensstijl. Maar om verschillende redenen blijkt dit lang niet altijd haalbaar. Je hebt bijvoorbeeld een druk leven en hebt niet altijd de tijd en energie om zelf een gezonde maaltijd te koken. 

Of wellicht ben jij iemand die regelmatig een feestje of een verjaardag heeft. Daarbovenop liggen verleidingen overal op de loer. Denk bijvoorbeeld aan de geur van een gebakken portie friet of de chocoladerepen in de supermarkt. Om wat voor reden dan ook is het voor de meeste mensen uitzonderlijk moeilijk om zich continu aan dieetregels te houden. Maar dat is geen reden voor paniek, want er is een oplossing waarmee je tijdens een korte periode een boost aan je gezondheid geeft. 

Een sapjeskuur duurt niet langer dan 5 dagen

Deze oplossing heet een sapjeskuur. Het is in feite precies wat de naam inhoud. Tijdens een bepaalde periode drink je niets anders dan sap. Meestal gaat het om een periode van 3 tot maximaal 5 dagen. Maar zelfs in een enkele dag is het mogelijk om resultaten te behalen.

De sappen zijn met zorg samengesteld. Hierdoor krijg je de noodzakelijk voedingsstoffen binnen. Het zijn dus niet zomaar een paar vruchtensappen uit de supermarkt. Sterker nog, sappen op basis van voornamelijk fruit zijn ongeschikt. In plaats daarvan bestaat een sapkuur uit dranken op basis van met name groente en zijn er speciale superfoods aan toegevoegd. 

Rode bietensap met appel en wortel
Rode bietensap met appel en wortel

Waarom is een sapjeskuur nuttig voor de gezondheid?

Het is je wellicht weleens opgevallen hoeveel chemische stoffen er in het voedsel in de supermarkt verwerkt is. Je hoeft maar achterop een willekeurig etiket te kijken en de E-nummers vliegen je om de oren. Dat zijn onder andere smaakversterkers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. 

Daarnaast worden er bij het telen van onder andere groente en fruit onnodig veel pesticiden gebruikt. Het effect van al deze stoffen op de mens is lang niet altijd bekend. Maar er zijn wel aanwijzingen dat een aantal waarschijnlijk een negatieve impact hebben. Dergelijke chemicaliën zijn feitelijk gifstoffen voor het lichaam. 

Wanneer je ze in kleine hoeveelheden consumeert weet het lichaam ze nog wel te verwerken. Maar op den duur ontstaat er opstapeling van giftige deeltjes. Tijdens een sapkuur beperk je de inname van dergelijke deeltjes tot het absolute minimum, waardoor je gezondheid een boost krijgt. Meer weten? Lees dan deze sapjeskuur tips en begin vandaag met een gezonder leven.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/de-beste-manier-om-je-gezondheid-een-boost-te-geven


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.