De beste frituur van 2021

Wat is de beste frituurpan van 2021? Lees het hier en maak makkelijk en snel thuis frietjes en snacks zonder de deur uit te hoeven!

Er is weinig lekkerder dan af en toe een ‘vette hap’, even naar de frituur voor een frietje met en een frikandel speciaal. Alles met mate natuurlijk, maar als je dan ook nog eens een goede frituurpan hebt is het des te makkelijker om het ook eens zelf thuis te maken. Van zelf kapsalon maken tot kroketten en gewoon simpele frietjes. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een frituurpan?

Je hebt veel verschillende soorten frituurpannen, van kleine friteuses voor thuisgebruik tot een horeca friteuse. Er zijn verschillende maten, maar je kunt ook kiezen voor een frituurpan met 2 mandjes. Een dubbele frituurpan wordt ook wel duo frituurpan genoemd en is ideaal om bijvoorbeeld friet en snacks tegelijk te frituren.

  • Een kleine frituurpan van ongeveer 1 liter is genoeg voor 4 personen
  • Een middelgrote frituurpan van ongeveer 1.5 tot 3 liter is genoeg voor 4 tot 6 personen
  • Een grote frituurpan van ongeveer 3 tot 4 liter is voldoende voor 6 tot 8 personen

Behalve het formaat kun je ook nog kiezen voor een airfryer, hierin kun je op hetelucht ook krokante frietjes bakken. Deze zijn gezonder, omdat ze niet in hete olie zijn gebakken. Een airfryer is echter meer vergelijkbaar met een mini oven dan een friteuse.

Wat is een goede frituurpan?

Een goede frituurpan kan simpel samengevat worden als een pan met hete olie, waarvan de olie relatief snel op temperatuur komt. Je kunt hierbij de temperatuur gemakkelijk instellen en bij een goede friteuse zal deze zijn temperatuur ook goed bewaren zodat er geen temperatuurschommelingen zullen zijn.

Goulashkroket
Goulashkroket

Welke temperatuur kun je het beste gebruiken om te frituren?

Als het vet niet heet genoeg is, zal het product dat je gaat frituren het vet opnemen zonder krokant te worden. De meeste frituurpannen kunnen tot een temperatuur van maximaal 190 graden Celsius. Meestal is 175 - 180 graden Celsius heet genoeg om een mooie goudbruine kleur en knapperig jasje te krijgen.

Groente kun je echter op een iets lagere temperatuur frituren, hiervoor is 160 graden Celsius al voldoende. 

Welke zijn de beste frituurpannen van 2021?

Er zijn verschillende friteuses die erg goed uit de testen komen. Onderstaande frituurpannen zijn een aantal van deze frituurpannen.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/de-beste-frituur-van-2021


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.