Hoe kun je basilicum - of andere kruiden - het beste drogen?
We hebben een enorme basilicum plant in de tuin, Afrikaanse basilicum om precies te zijn. De herfst komt eraan, dus een goed idee om deze basilicum te oogsten. Op deze manier hebben we in de winter ook nog 'verse' basilicum uit eigen tuin. We maakten stap-voor-stap met veel foto's duidelijk hoe we deze gaan drogen, met een bonus idee op het einde!
Verwarm de oven voor op de laagste temperatuur die mogelijk is, bij onze oven is dit 50 graden Celsius. Bekleed de bakplaat, of meerdere bakplaten, met bakpapier. Zet de slacentrifuge alvast klaar en vul je wastafel met koud water.
Haal de stelen van de basilicum en voeg de blaadjes toe aan het koude water. Zorg ervoor dat de gedroogde en bruine blaadjes ertussen uit zijn gehaald. Was de blaadjes en maak ze vervolgens zo droog mogelijk met een slacentrifuge.
Verdeel de blaadjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de blaadjes elkaar niet overlappen om ervoor te zorgen dat de blaadjes het snelste drogen.
Plaats de basilicum in de oven voor ongeveer 1,5 uur. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en welke temperatuur deze als laagste stand aankan. Je zult al snel voelen of de blaadjes volledig zijn uitgedroogd of nog langer nodig zullen hebben
Tijdens het drogen
De basilicum is nu volledig droog
Je kunt de gedroogde basilicum nu gemakkelijk tussen je vingers rollen om deze te verkruimelen. Plaats in een pot die je goed kunt afsluiten, zoals een weckpot.
Verplaats naar een zak of bakje dat je goed kunt afsluiten. Het ziet er hetzelfde uit als ingevroren spinazie, dus label het goed.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/basilicum-drogen
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.