Zomerse gerechten om van te genieten
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zomerse gerechten om van te genieten

Perfect te gebruiken voor lichte en smaakvolle gerechten. Van verfrissende salades tot kleurrijke gegrilde groenten en fruitige desserts. We hebben drie heerlijke zomerse gerechten voor je verzameld.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 20-06-2024.

De zomer zorgt niet alleen voor warm weer en lange dagen, maar ook voor een overvloed aan verse ingrediënten. Perfect te gebruiken voor lichte en smaakvolle gerechten. Van verfrissende salades tot kleurrijke gegrilde groenten en fruitige desserts. 

We hebben drie heerlijke zomerse gerechten voor je verzameld. De zon mag in Nederland nog wat warmer schijnen, maar je kan deze recepten natuurlijk ook in je vakantiehuisje in Spanje uitproberen! Hopelijk word je geïnspireerd en heb je het antwoord op je vraag, wat eten we vandaag?

Zomersalade met watermeloen en feta

Een zomersalade met watermeloen en feta is een perfecte combinatie van zoet en zout. Een verfrissende combinatie, perfect voor warme dagen. Begin met het snijden van verse watermeloen in blokjes en meng deze met verkruimelde feta, gehakte muntblaadjes en een handvol rucola. Besprenkel met een lichte dressing van olijfolie en citroensap, en voeg naar wens wat zwarte peper toe voor extra pit. Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij een BBQ, maar ook als lichte lunch op een zonnige dag.

Gegrilde zalm met citroen en dille

Gegrilde zalm met citroen en dille is een gerecht dat je iedere dag zou willen eten in de zomer. Het verveelt niet! Marineer verse zalmfilets in een mengsel van olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook en verse dille. Laat de smaken intrekken voordat je de zalm op de grill legt tot hij perfect gaar is. Serveer de gegrilde zalm met een salade van gemengde greens en een zachte citroen-dille dressing. Dit gerecht is voedzaam, maar ziet er ook erg restaurantwaardig uit. Mooie zomerse kleuren!  

Aardbeien-rabarber crumble

Voor een zomers dessert met een twist, probeer een verkoelende aardbeien-rabarber crumble. Meng verse aardbeien en rabarber in stukjes gesneden met een beetje suiker en een vleugje citroensap. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bedek het met een krokant laagje van havermout, bloem, boter en bruine suiker. Bak de crumble in de oven tot hij goudbruin en knapperig is. 

Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een lepel Griekse yoghurt voor een verkoelende toevoeging. De zoete smaak van de aardbeien in combinatie met de lichtzure smaak van de rabarber is perfect voor een zomerse avond in de tuin. Genoeg inspiratie om een diner te organiseren voor je vrienden, lekker te eten met je partner of samen met je kinderen te koken. Het liefst natuurlijk op een zwoele zomeravond in de tuin of in je serre. Veel kookplezier!
 

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zomerse gerechten om van te genieten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.