Zo kun jij je voedsel veel langer bewaren
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zo kun jij je voedsel veel langer bewaren

Wanneer jij je best hebt gedaan op een maaltijd, dan wil je voorkomen dat dit eten binnen een paar dagen al niet meer te eten is. Lees hier meerdere tips om eten te bewaren waarmee je de smaak kunt behouden.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-11-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Maaltijden bederven eigenlijk zeer snel. Wanneer jij een maaltijd hebt gemaakt met verse producten, zoals groente of vlees, dan kun je dit maar een aantal dagen bewaren in je koelkast. Om de producten langer goed te houden kun je deze wel invriezen, maar zelfs dan kun je ze niet voor een hele lange tijd bewaren.

De smaak neemt na verloop van tijd erg snel af en de textuur kan ook veranderen. Er zijn nu wel steeds meer oplossingen gevonden voor dit probleem, waardoor jij met de juiste spullen jouw eten toch langer kunt bewaren én de smaak kunt behouden. Ga naar Brada verpakkingen voor meer informatie en alle producten voor het goed bewaren van jouw zelfgemaakte eten.

Bewaar je maaltijden goed

Wanneer jij je best hebt gedaan op een maaltijd, dan wil je voorkomen dat dit eten binnen een paar dagen al niet meer te eten is. Dit is zonde van je geld en van je harde werk. Als je het eten op de juiste manier bewaart dan is het voor een zeer lange tijd te bewaren. Groente en vlees kunnen ondanks dat het in de koelkast ligt snel bederven. Het is daarom van belang dat je jouw voedsel op de juiste manier bewaart, zodat het lang mee kan gaan. 

Klaargemaakte maaltijden, zoals restjes, kun je niet onbedekt in de koelkast zetten. Eet je het de volgende dag op dan is dit oké, maar een lange tijd bewaren kan niet. Hiervoor heb je de juiste spullen nodig.

Vacuüm zakken om je eten te bewaren

Met de hulp van vacuüm zakken kun jij je eten voor een zeer lange tijd bewaren. Vacuum zakken gebruik je dus niet voor alle maaltijd restjes die je de volgende dag van plan bent om op te eten. Dat is zonde en onnodig. Hiervoor kun je gewoon een plastic bakje gebruiken. Wanneer jij jouw voedsel, wat je voor een hele week hebt gekookt, voor een langere tijd wilt bewaren, dan kun je wel vacuüm zakken inzetten. 

Voor goulash zijn Vacuum zakken bijvoorbeeld heel erg handig. Zeker wanneer je van tevoren al weet dat je dit gerecht voor minimaal een week niet gaat eten. Om de smaak goed te behouden kun je het dan in zo een zak stoppen.

Zo kun jij jouw groente en fruit langer bewaren

Naast de handige vacuüm zakken die je kunt gebruiken voor het lang bewaren van maaltijden, vlees en vis, zijn er ook manieren die je kunt inzetten om je groente en fruit langer goed te houden. Zo is het veel beter om je appels in een plastic zak in de koelkast te bewaren. Verder moet jij je appeltjes en bananen ook zeker niet bij al je andere fruit bewaren, want zo bederft het een stuk sneller. 

Wel kun jij je appels bij je aardappels leggen en zo voorkomen dat de aardappels snel gaan uitlopen. Wanneer je sla had gekocht en deze inmiddels erg slap is geworden, kun je dit een bad geven met ijskoud water. Zo wordt jouw sla weer goed vers, lekker en mooi.

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zo kun jij je voedsel veel langer bewaren"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.