Zijn zoete aardappelen gezonder dan gewone aardappelen?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zijn zoete aardappelen gezonder dan gewone aardappelen?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 19-07-2017.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-07-2017

Naast dat aardappelen veelzijdig zijn, zijn er ook heel veel verschillende soorten aardappelen. Zoals bijvoorbeeld de zoete aardappel, met zijn oranje kleur. De zoete aardappel is in de afgelopen jaren in populariteit gestegen, om deze reden zie je de zoete aardappel ook in meer supermarkten liggen.

Maar is deze gezonder dan de `gewone` oud Hollandse aardappel. Officieel is een zoete aardappel helemaal geen aardappel! Een zoete aardappel is een groente die hoort bij de windefamilie, een zetmeelhoudende knol. Er zijn meer dan 5000 verschillende soorten zoete aardappels te vinden in de wereld, de zoete aardappel die wij in Nederland kennen komt uit Mexico.

Je kunt de zoete aardappel wel op een zelfde manier klaarmaken als een normale aardappel. Zowel een normale aardappel als een zoete aardappel is gezond, afhankelijk van hoe ze bereid zijn. Gekookte aardappelen zijn gezonder dan gefrituurde aardappelen vanwege het frituurvet.

De zoete aardappel scoort op de zogenaamde glycemische index lager maar bevat wel meer vitamines en mineralen dan gewone aardappels.

Je kunt dus stellen dat het vrijwel geen verschil uitmaakt, een zoete aardappel en een gewone aardappel zijn beide ongeveer even gezond.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zijn zoete aardappelen gezonder dan gewone aardappelen?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.