Iedereen kent het wel: ketjap. Je kunt het in veel verschillende soorten gerechten gebruiken, maar wat is het precies en hoeveel soorten zijn er?
Ketjap wordt gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Dit mengel wordt gefermenteerd en uiteindelijk ontstaat er een heerlijke ketjap.
Deze sojasaus vindt zijn oorsprong in Indonesië en kent vele soorten, waaronder:
- Ketjap manis. De meest bekende variant, een zoete sojasaus.
- Ketjap asin. Dit is een zoute sojasaus.
- Ketjap sedang. Minder zoete sojasaus dan ketjap manis.
- Ketjap medja. Een donkere en stroperige sojasaus die zowel zoet als zout is. Qua smaak zit deze tussen ketjap manis en ketjap asin in.
- Ketjap kendal. Dit is ook een donkere en stroperige sojasaus, maar qua smaak vergelijkbaar met ketjap manis.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!