Welk formaat inductiekookplaat is de beste keuze?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Welk formaat inductiekookplaat is de beste keuze?

Ben jij op zoek naar een nieuwe kookplaat? Dan is inductie een hele verstandige keuze. Inductiekookplaten zijn namelijk energiezuinig, veilig en gemakkelijk in gebruik. Bovendien is het aanbod door de populariteit ontzettend groot.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 04-09-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-09-2023

Er is dus altijd een passende inductieplaat te vinden voor jouw wensen. Als je het lastig vindt om het juiste formaat te bepalen, dan komt dit artikel goed van pas. Lees meer over de verschillende formaten en de bijkomende voor- en nadelen. Zo kun jij de perfecte inductiekookplaat vinden voor jouw keuken!

Inductiekookplaat 60 cm breed

Er zit veel variatie in de afmetingen van een inductiekookplaat, maar over het algemeen zijn er 4 formaten die het meest worden gebruikt. Een breedte van 60 cm is daarbij het kleinste optie. De beste inductiekookplaat 60 cm is erg compact, maar nog wel ruim genoeg voor vier kookzones. Het is ideaal voor de kleinere keukens waarbij je niet te veel aanrechtblad wil verliezen. Helaas kun je niet meerdere grote pannen tegelijkertijd gebruiken.

Inductiekookplaat 70 cm breed

Een kookplaat van slechts 10 centimeter breder lijkt misschien weinig verschil te maken, maar kan toch nét voor dat beetje extra comfort zorgen. Je kunt er wat grotere pannen op kwijt en je geniet van meer kookruimte.

Inductiekookplaat 80 cm breed

Is jouw keuken ruim genoeg en ben je dol op uitgebreid koken? Dan kun je een inductiekookplaat van 80 cm breed overwegen. Dit formaat is onder andere beschikbaar met flexibele kookzones. Bij een standaard inductiekookplaat zijn de kookzones gemarkeerd op een vaste plek en geschikt voor een specifiek formaat pan. Bij flexibele zones kun je zelf het formaat en de positie van je pan bepalen. Dit type inductie wordt ook wel flexinductie genoemd.

Inductiekookplaat 90 cm breed

Als je echt goed wil uitpakken in de keuken, ga je voor de beste inductiekookplaat 90 cm. Het is een geweldige aankoop voor ruime en luxe keukens waar met veel liefde wordt gekookt. Bij dit brede formaat zie je vaak dat de afzuiging in de kookplaat wordt verwerkt. Dan heb je dus geen losse afzuigkap meer nodig. Dit staat prachtig bij een kookeiland!

Losstaande en inbouw inductiekookplaten

Welk formaat de beste keuze is, is ook afhankelijk van het soort inductiekookplaat. Bij een losstaande kookplaat zijn er vaak minder mogelijkheden en zijn de kookzones aan de kleine kant. De maten van een inbouw inductiekookplaat (de populairste variant) variëren vaak tussen de 60 en 90 cm breed. Ook is er meer mogelijk wat betreft het aantal kookzones en de optie voor flexibele zones.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Welk formaat inductiekookplaat is de beste keuze?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.