Recepten (zoals die van Ohmydish!) vragen wel eens om crème fraîche of zure room.
In het Engels heet dit ook wel sour cream. Het verschil tussen crème fraîche en zure room is dat over het algemeen zure room 20% vet bevat en crème fraîche 35% vet.
Zure room
Zure room gebruik je doorgaans in koude gerechten, en crème fraîche over het algemeen in warme gerechten.
Alhoewel crème fraîche in combinatie met mayonaise ook een erg lekkere saladedressing kan zijn. Zure room is geen pure room, maar melk waar room aan is toegevoegd.
Door melkzuurbacterieën ontstaat er een dikkere en zachter mengsel.
Crème fraîche
Crème fraîche wordt over het algemeen in warme gerechten gebruikt, door het hogere vetpercentage schift deze minder snel. De kans op schiften bij een demi crème fraîche (deze bevat minder vet) is daarbij weer hoger.
Schiften wil zeggen dat het vet langzaam losbreekt en bovenop de saus of soep gaat drijven. Door de warmte scheiden de vloeibare en vaste bestanddelen van zure room zich, iets wat niet lekker smaakt en er ook nog eens niet erg lekker uit ziet.
Hoe vetter, des te gladder een saus en voller van smaak zal zijn. Maak je een koude saus? Gebruik dan zure room en geen crème fraîche, dat is ook nog eens goedkoper!
Recepten met crème fraîche of zure room
Ben je benieuwd naar welke recepten op Ohmydish beschikbaar zijn met crème fraîche of zure room? Klik dan op: Recepten met crème fraîche - Recepten met zure room