Wat is het verschil tussen bloem en zelfrijzend bakmeel?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is het verschil tussen bloem en zelfrijzend bakmeel?

Kom te weten waar het verschil zit tussen bloem en zelfrijzend bakmeel.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-11-2020.

Bijgewerkt op: 29-11-2020

Je komt het wel eens tegen in een recept: zelfrijzend bakmeel. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen zelfrijzend bakmeel en bloem?

Zelfrijzend bakmeel is bloem (geen meel!) gemengd met bakpoeder in een vaste verhouding. Deze bestaat uit 500 gram bloem samengemengd met 15 gram bakpoeder.

Zoals je ziet kun je dus ook heel gemakkelijk zelfrijzend bakmeel thuis maken. 

Bloem is gemaakt van tarwe, het is dus tarwebloem en heeft een veel fijnere samenstelling dan meel. Dit komt doordat uit bloem de zemelen gezeefd worden. Je kunt bloem gebruiken in recepten waar het eindresultaat niet heel luchtig hoeft te zijn, zoals het geval is bij veel broden.

Wanneer gebruik je zelfrijzend bakmeel?

Bij recepten waar de verhoudingen hetzelfde moeten blijven gebruik je zelfrijzend bakmeel. Bij recepten waarbij de verhoudingen anders liggen dan (500 gr. bloem en 15 gr. bakpoeder) gebruik je dit niet.

Je kunt dan beter los de bloem mengen met de gewenste hoeveelheid bakpoeder.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is het verschil tussen bloem en zelfrijzend bakmeel?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.