Wat is het verschil tussen bakpoeder en baksoda?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is het verschil tussen bakpoeder en baksoda?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Bijgewerkt op: 26-04-2023

Normale bakpoeder maakt onder andere CO2 aan op twee manieren: wanneer het nat is en wanneer het verhit wordt. De aangemaakte CO2 geeft het bakpoeder zijn `rijzend` effect. Baksoda (baking soda) maakt enkel CO2 aan wanneer deze nat is geworden.

Bakpoeder bestaat voor een groot deel uit baksoda in combinatie met zetmeel en citroen- of wijnsteenzuur. Baksoda is krachtiger om een deeg te laten rijzen dan bakpoeder, zo ongeveer 4 maal zo sterk.

Baksoda is hetzelfde als natriumbicarbonaat of zuiveringszout. Gebruik baksoda alleen als er een zuurhoudend ingrediënt in het mengsel zit, anders heeft het deeg geen kans van slagen en zul je een deeg dat een vieze nasmaak heeft overhouden. 

Bakpoeder
Zakjes met bakpoeder

Vervang in ieder geval in een recept bakpoeder niet zomaar met baksoda. Je kunt 1 lepel baksoda wel makkelijk vervangen door 2.5 lepel bakpoeder.

Baksoda kun je ook buiten de keuken om gebruiken voor bijvoorbeeld het schoonmaken van de badkamer en zelfs het ontstoppen van leidingwerk. Dit zal absoluut niet lukken met bakpoeder.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is het verschil tussen bakpoeder en baksoda?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.