Wat is fruiten?
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is fruiten?

Wat is fruiten, ofwel aanfruiten en waarom doen we dit?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 01-12-2016.

Bijgewerkt op: 13-08-2023

Het fruiten, of aanfruiten is een kooktechniek waarmee groenten in olie of vet worden gebakken totdat ze een lichte, meestal goud-bruine of goud-gele kleur krijgen. Deze techniek wordt vaak toegepast om de aroma's en smaken van de groenten te verbeteren. Het fruiten van groenten wordt meestal gebruikt om groenten zachter te maken, zoals bijvoorbeeld een wortel. De meest gebruikte toepassing om "iets aan te fruiten" is bij een ui. Tijdens het fruiten gebruik je geen deksel op de pan. Voordat je groenten gaat fruiten is het belangrijk deze eerst klein(er) te snijden, om de smaak en geurstoffen nog beter en sneller uit te laten komen. Een gefruit stuk groente wordt daarna vaak als basis gebruikt in andere gerechten.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.

Wat vind je van deze blog?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is fruiten?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.