Wat is een brisket?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wat is een brisket?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 30-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2018

Een brisket is een stuk vlees vanaf de borst van een rund. Dit vlees bevat een hoog aantal pezen waardoor het vrij taai is. Dit vlees leent zich dan ook uitermate om langzaam te garen (slow cooking) om zo een heerlijk en mals stukje vlees te krijgen. Slow cooking is het in lange tijd garen op een lage temperatuur. Het maken van een brisket neemt dus veel tijd in beslag, soms tot wel een hele dag.

Brisket is te vergelijken met klapstuk of borststuk. Het grote verschil is dat een klapstuk een door graan en maïs gevoerde "packer's cut" (kapje vet) niet heeft. In de meeste supermarkten is klapstuk een goedkoop stuk vlees dat meestal bij een stamppot of hutspot wordt gegeten.

Bereiden van een brisket.

Er zijn veel manieren om een brisket te bereiden. De meest gebruikte manier is op de barbecue. Het vlees wordt eerst gepekeld of gestoomd met als reden het vlees mals te maken. Dan wordt het vlees ingewreven met een kruidenmengsel en specerijen naar keuze. Dit wordt op een barbecue of in een oven geplaatst en heel langzaam gegaard. Vaak wordt het vlees ook gerookt om zo extra veel smaak toe te voegen aan het vlees. Bekijk hier ons recept voor gerookte brisket.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is een brisket?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.