Wanneer gebruik je boter of olie om in te bakken?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wanneer gebruik je boter of olie om in te bakken?

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Het grote verschil als het gaat om de kooktechniek van boter of olie is dat olie vele malen heter kan worden dan boter. Boter verbrandt zodra de pan te heet is.

Vlees dat gebakken is in olie (en dus veel heter geworden is) zal lekkerder smaken, dit is te danken aan de Maillard reactie. Boter is in veel gevallen een minder gezonde keuze, maar heeft wel meer smaak.

Het is een persoonlijke keuze om te bakken in boter of olie. Olie bevat minder verzadigde vetten dan boter. Wrijf vlees altijd in met olie in plaats van deze direct in de hete olie te bakken, dit voorkomt een flinke rookontwikkeling!

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wanneer gebruik je boter of olie om in te bakken?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.