Waarom moet je huilen als je uien snijdt?
😍 0 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Waarom moet je huilen als je uien snijdt?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Gepubliceerd op 29-08-2018.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Waarom moet je huilen als je uien snijdt?

De ui is in veel gerechten terug te vinden. Iedereen weet dat je van uien moet huilen, maar waarom is dat? Zodra je een mes in een ui zet maak je de cellen stuk. Hierbij komt een gas synpropaanthial-S-oxide vrij.

Zodra het vocht op je ogen contact maken met dit gas ontstaat er een zwavelzuurverbinding en gaan de tranen rollen. De vrijgekomen tranen zijn ook vocht, waardoor er meer zwavelzuur ontstaat.

Uien behoren tot de lookfamilie, net zoals bieslook, prei, knoflook en sjalotten. Naast de "gewone" gele ui zijn er ook pittige rode en zoete uien zoals sjalotjes. Tranen zijn niet te voorkomen, er bestaan veel trucjes die voor de een wel werken, maar voor de ander niet.

De realiteit is dat het niet te voorkomen is dat je gaat tranen door het snijden van uien.

Wat vind je hiervan?

waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Waarom moet je huilen als je uien snijdt?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.