Waarom komt er nog bloed uit gebakken biefstuk?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Waarom komt er nog bloed uit gebakken biefstuk?

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-07-2022

Na het bakken van een stuk vlees zoals biefstuk zie je vaak dat er nog bloed uit komt. Dit is echter geen bloed! Er komt myoglobine uit, dit is een helder-rood proteïnevocht dat dienst doet voor de opslag van zuurstof, die via het bloed naar de rest van het lichaam wordt vervoerd.

Na het slachten van het dier komt de zuurstof vrij en zal de myoglobine paars van kleur zijn. Snijd je het vlees na het bakken open, dan heeft dit geen paarse maar rode kleur. Dit komt doordat er weer zuurstof bij komt, en lijkt de vloeistof sterk op bloed; maar dit is het niet.

Bak je een biefstuk heter dan 60 graden Celsius? Dan verliest myoglobine de rode kleur en zal deze eerder bruin/grijs worden. Varkensvlees bevat over het algemeen veel minder myoglobine en zal ook minder rood van kleur zijn dan rundvlees. Na het slachten van een dier zit er vrij weinig tot geen bloed meer in het vlees.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Waarom komt er nog bloed uit gebakken biefstuk?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.