Een klassiek voorgerecht dat bijna iedereen wel kent is vitello tonato. Het is geen verrassing dat dit gerecht een favoriet is: de zachte smaak is zelfs voor kieskeurige eters geschikt en het is ook nog eens super makkelijk te maken. Het is daarom het perfecte kerst voorgerecht!
Gek op vitello tonato maar ook op zoek naar een leuke manier om te experimenteren? Maak dan vitello tonato bonbons!
Het maken van vitello tonato bonbons kost in totaal maar 15 minuten en is perfect voor een heerlijk en makkelijk last-minute voorgerecht. Het onderstaande recept is geschikt voor 4 personen en kan (behalve garnering) makkelijk een dag in de koelkast bewaard worden als je het liever van te voren maakt, bijvoorbeeld als je van plan bent het gerecht mee te nemen. Voor een extra toevoeging aan het recept kun je ook nog zelf een spannende saus kiezen om mee te garneren.
Ingrediënten
- 160 g tonijn op olijfolie
- 25 g kappertjes
- 1 tl dijonmosterd
- 30 g citroenmayonaise
- 45 g granaatappelpitjes
- 1 vershoudfolie
- 1 fris-zure appel
- 20 g biologische rucola
- 100 g fricandeau (vleeswaren)
- 4 kommetjes of cappuccinokopjes
Bereidingswijze
- Giet de tonijn af. Schil de appel en snijd in piepkleine blokjes. Meng met de tonijn, kappertjes, mosterd en mayonaise. Breng op smaak.
- Leg in een kommetje een stuk vershoudfolie van 25 cm en leg er een paar kleine blaadjes rucola in. Verdeel er de fricandeau over. Schep er de tonijnsalade in en draai de folie strak dicht, zodat er een bolletje (bonbon) ontstaat. Leg vervolgens het pakketje in de koelkast en ga zo door tot je voor elke persoon een bonbon hebt gemaakt.
- Verwijder de folie. Verdeel de bonbons over de borden, garneer met de rest van de rucola en de granaatappelpitjes.
Voilà! Zo maak jij een originele versie van dit geliefde klassieke gerecht. Wil je meer informatie over dit recept, bijvoorbeeld de voedingswaarden? Extra informatie over vitello tonato bonbons vind je hier.