Vitello tonato bonbons: mooi en makkelijk
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vitello tonato bonbons: mooi en makkelijk

Het maken van vitello tonato bonbons kost in totaal maar 15 minuten en is perfect voor een heerlijk en makkelijk last-minute voorgerecht.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 07-12-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023

Een klassiek voorgerecht dat bijna iedereen wel kent is vitello tonato. Het is geen verrassing dat dit gerecht een favoriet is: de zachte smaak is zelfs voor kieskeurige eters geschikt en het is ook nog eens super makkelijk te maken. Het is daarom het perfecte kerst voorgerecht!

Gek op vitello tonato maar ook op zoek naar een leuke manier om te experimenteren? Maak dan vitello tonato bonbons!

Het maken van vitello tonato bonbons kost in totaal maar 15 minuten en is perfect voor een heerlijk en makkelijk last-minute voorgerecht. Het onderstaande recept is geschikt voor 4 personen en kan (behalve garnering) makkelijk een dag in de koelkast bewaard worden als je het liever van te voren maakt, bijvoorbeeld als je van plan bent het gerecht mee te nemen. Voor een extra toevoeging aan het recept kun je ook nog zelf een spannende saus kiezen om mee te garneren.

Ingrediënten

  • 160 g tonijn op olijfolie
  • 25 g kappertjes
  • 1 tl dijonmosterd
  • 30 g citroenmayonaise
  • 45 g granaatappelpitjes
  • 1 vershoudfolie
  • 1 fris-zure appel
  • 20 g biologische rucola
  • 100 g fricandeau (vleeswaren)
  • 4 kommetjes of cappuccinokopjes

Bereidingswijze

  1. Giet de tonijn af. Schil de appel en snijd in piepkleine blokjes. Meng met de tonijn, kappertjes, mosterd en mayonaise. Breng op smaak.
  2. Leg in een kommetje een stuk vershoudfolie van 25 cm en leg er een paar kleine blaadjes rucola in. Verdeel er de fricandeau over. Schep er de tonijnsalade in en draai de folie strak dicht, zodat er een bolletje (bonbon) ontstaat. Leg vervolgens het pakketje in de koelkast en ga zo door tot je voor elke persoon een bonbon hebt gemaakt.
  3. Verwijder de folie. Verdeel de bonbons over de borden, garneer met de rest van de rucola en de granaatappelpitjes.

Voilà! Zo maak jij een originele versie van dit geliefde klassieke gerecht. Wil je meer informatie over dit recept, bijvoorbeeld de voedingswaarden? Extra informatie over vitello tonato bonbons vind je hier

Wat vind je van deze blog?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Vitello tonato bonbons: mooi en makkelijk"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.