Vier inspirerende keukenstijlen
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vier inspirerende keukenstijlen

Bij het kiezen van een nieuwe keuken, of het upgraden van je bestaande keuken, kun je voor verschillende stijlen kiezen. Ga jij liever voor een landelijke, industriële of moderne keuken?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 03-06-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Is jouw keuken toe aan een nieuwe look, en ben je er nog niet over uit welke stijl je hiervoor wilt kiezen? Er zijn veel verschillende interieurstijlen voor de keuken, met elk een eigen sfeer en uitstraling.

Om de keuze wat eenvoudiger te maken hebben we vier trendy keuken inspiratie stijlen voor je op een rijtje gezet.

De zwarte keuken

Dit is niet zozeer een interieurstijl, maar meer een kleurkeuze. Zwarte keukens zijn tijdloos, stijlvol en chic. Bovendien laat zwart zich goed combineren met verschillende kleuren zoals rood en blauw. De basis van de keuken is zwart, de rest, zoals de stijl en de indeling, bepaal je helemaal zelf. Zwart leent zich bijvoorbeeld goed voor een industriële of moderne stijl, maar kan ook prima als basis dienen voor een landelijke keuken.

Zwart is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals mat en glanzend zwart. Kijk goed naar de stijl die je in de keuken terugziet en de voor- en nadelen die er bij horen. Zo past glanzend beter bij een chique uitstraling, maar zie je sneller stofjes en vette vingers. Mat past goed bij een landelijke keuken, maar absorbeert meer licht en vraagt dus om goede verlichting in de keuken. Wil je liever hoogglans, dan heb je een mooie basis voor een industriële keuken, maar het nadeel is dat je krassen sneller ziet.

De landelijke keuken

In de landelijke keuken voeren een knusse sfeer en een welkom gevoel de boventoon. Kenmerkend is het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen, en het liefst veel daglicht dat door de ramen naar binnen valt. Het is een sobere en praktische stijl die verwijst naar het vroegere leven op het platteland. Met gebruik van hout, linnen en gietijzer verwijs je naar grootmoeders tijd, maar moderne apparatuur mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Tegenwoordig is retro keukenapparatuur verkrijgbaar. Deze lijken op een ouderwets apparaat, maar hebben van binnen de modernste technieken. Struin kringlopen af of neus op de zolder van je grootouders op zoek naar accessoires zoals emaille pannen, gevlochten onderzetters en rieten mandjes en geef de keuken hiermee de landelijke 'finishing touch'.

De moderne keuken

De moderne keuken is minimalistisch, strak en praktisch. Ronde vormen en uitstekende knoppen of handvatten zie je niet of nauwelijks, het zijn vooral de strakke lijnen, gladde afwerking en het greeploze design die kenmerkend zijn voor deze keukenstijl. Lichte kleuren zoals wit, beige en grijs zorgen voor een extra ruimtelijke sfeer, keukenapparatuur is vaak weggewerkt achter deurtjes, en accessoires zijn bescheiden in aantal. Wil je iets meer sfeer in de keuken, dan kies je voor wat meer accessoires, wat planten of hier en daar een accentkleur.

De industriële keuken

De industriële keuken is stoer, rauw en robuust. Deze keukenstijl past vooral bij wat grotere keuken, omdat accessoires en keukenapparatuur bij voorkeur XL zijn. Een groot fornuis of kookeiland, grote fabriekslampen aan het plafond, een extra grote koelkast. Kleuren zijn zwart, grijs, wit en bruin, materialen zijn beton, staal, hout, natuursteen en baksteen. Het hoeft niet gelikt en gestyled te zijn, onafgewerkt mag. Sterker nog, het 'ruwe randje' maakt de industriële keuken tot wat hij is: een stoere plaats om te koken.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Vier inspirerende keukenstijlen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.