Uitgebreid brunchen op de zondagochtend: hoe organiseer je dit thuis?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Uitgebreid brunchen op de zondagochtend: hoe organiseer je dit thuis?

Neem in het weekend ook eens de tijd voor een lange brunch thuis, waarbij je de tafel vol lekkers zet en gezellig aankleedt.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 05-11-2021.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-11-2021

Uitgebreid dineren kennen we natuurlijk allemaal wel, en dit doen we dan ook geregeld. Wat is minder populair is, is uitgebreid brunchen. Maar dit betekent niet dat het minder leuk is! 

Neem in het weekend ook eens de tijd voor een lange brunch thuis, waarbij je de tafel vol lekkers zet en gezellig aankleedt. Wat heb je hier allemaal voor nodig? We delen onze tips!

Gezellig serviesgoed

Als je uitgebreid gaat brunchen, is het leuk om de tafel helemaal gezellig aan te kleden. Pak niet je standaard bordje of schaaltje voor het ontbijt erbij, maar dek de tafel met aandacht. Misschien kun je zelfs speciaal servies in huis halen voor de brunch momenten. Zo maak je er namelijk echt iets bijzonders van! 

Denk aan borden in een leuke kleur, of schaaltjes met een print erop. Ook mokken zijn er in veel looks te vinden: een mok met een inspirerende tekst erop staat gezellig op tafel! Nieuw servies maakt absoluut een feestje van een brunch. 

Je kunt tevens een bepaald seizoen aanhouden, door in het voorjaar pastelkleurig servies op tafel te zetten, en in het najaar juist servies in warme herfstkleuren. Ga je brunchen met feestdagen, zoals Pasen of Kerstmis? Hier is natuurlijk ook passend serviesgoed bij te vinden.

Verdere styling aan tafel

Met alleen het serviesgoed zijn we er nog niet. Je kunt de tafel nog veel uitgebreider aankleden. Plaats je mooiste bestek naast het serviesgoed. Zorg voor gezellige broodmandjes, waar je afbakbroodjes of boterhammen in kwijt kunt. 

Een plantje of een bloemetje op tafel is ook altijd een goed idee. Ga op zoek naar leuke servetten, met een patroon of afbeelding erop. En misschien wil je zelfs een speciaal tafelkleed in huis halen, voor die fijne brunch momenten. 

Is het nog wat donker buiten tijdens de brunch, in de wintermaanden of op een gure dag? Steek dan wat kaarsjes aan: dinerkaarsen of een waxinelichtje in een opvallende kaarsenhouder.

Paprikasoep
Paprikasoep

Eten bij een brunch

Wat kun je eten bij een brunch? Bak lekkere broodjes af, of haal verse broodjes bij de bakker. Croissantjes zijn om van te smullen! Pak uit met verschillende soorten beleg: van zoet tot hartig. 

Verder kun je dit aanvullen met een roerei of gekookt ei, een licht soepje, worstjes, een schaal met fruit en stukjes wrap met zalm en roomkaas.

Drinken bij een brunch

Niet alleen het eten telt mee, maar ook het drinken! Zet een lekkere pot koffie, of juist thee. Een combinatie kan uiteraard ook. Een vers sapje doet het ook gegarandeerd goed: denk aan jus d’orange. 

Drink je graag water? Plaats een grote kan op tafel, waar je ook wat muntblaadjes en schijfjes citroen aan toevoegt. Zo is het allemaal net even wat meer bijzonder: ideaal bij een brunch! 

Als je echt wilt uitpakken, of als er iets te vieren is, kun je een mimosa maken. Dit is een typische cocktail die bij een brunch past: combineer mousserende wijn met sinaasappelsap. Proost!

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Uitgebreid brunchen op de zondagochtend: hoe organiseer je dit thuis?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.