Tips voor het schoonmaken van inductie kookplaat
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tips voor het schoonmaken van inductie kookplaat

Een inductiekookplaat ziet er mooi uit en is ook nog eens veel makkelijker schoon te maken dan een gasfornuis. Hoe poets je het fornuis zodat het blinkt?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 23-09-2021.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-09-2021

Steeds meer mensen gebruiken een inductie kookplaat, niet gek als je bedenkt dat vooral nieuwe(re) huizen geen gas aansluiting meer hebben. Het is misschien even wennen, maar uiteindelijk kiezen veel mensen zelf al om meerdere redenen voor inductie. 

Wat de beste inductie kookplaat is verschillen de meningen nogal over. Er komt dan ook steeds meer keuze, nu inductie veel normaler en populairder wordt. 

Een inductiekookplaat ziet er mooi uit en is ook nog eens veel makkelijker schoon te maken dan een gasfornuis. Krassen kunnen de werkzaamheid beïnvloeden, dus dit wil je ten alle tijden voorkomen. Hoe poets je het fornuis zodat het blinkt?

Een warme kookplaat

De meeste vlekken en aangekoekte etensresten gaan er het beste af als de kookplaat nog een beetje warm is, maar let op dat deze wel al een beetje is afgekoeld. Dan kun je deze heel gemakkelijk met een doekje afnemen, het beste gebruik je hiervoor een microvezeldoek zodat je geen strepen achterlaat.

Er bestaat ook schrapers die de ergere aangekoekte etensresten kunnen verwijderen, zonder de plaat te beschadigen. Deze gebruik je het beste als de kookplaat nog warm is. Behalve de schraper kun je ook warm water gebruiken om het vuil los te weken.

Tips voor het schoonmaken van inductie kookplaat
Tips voor het schoonmaken van inductie kookplaat

Een koude kookplaat

Als de kookplaat al is afgekoeld, is deze minder makkelijk schoon te maken. Een microvezeldoek alleen is dan niet meer genoeg, je hebt dan meestal ook schoonmaakmiddel nodig. Je kunt namelijk het beste geen schuurspons gebruiken en hard schrobben geeft meer kans op krassen. Krassen zijn weer slecht voor de werkzaamheid van de plaat.

Gebruik een beetje afwasmiddel of allesreiniger, maar let op dat er geen citroen in zit. Dit kan de plaat namelijk beschadigen, onverdund schoonmaakmiddel kunnen de plaat ook beschadigen dus gebruik altijd water in combinatie met het schoonmaakmiddel. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen op de kookplaat als deze nog warm is, dan zal het schoonmaakmiddel sneller inbranden.

Schoonmaakmiddelen

Soda werkt top om bijvoorbeeld ovens en aangekoekte pannen schoon te maken, maar gebruik nooit soda op je inductie kookplaat. Dit zal namelijk de kookplaat beschadigen.

De schoonmaakmiddelen die speciaal bedoeld zijn voor inductie kookplaten laten een beschermend laagje achter. Dit middel kun je het beste af en toe gebruiken, wrijf het dan wel goed uit zodat er geen resten achterblijven.

Hou jij meer van een inductie kookplaat of van een gasfornuis? Wat zijn de grootste merkbare verschillen?

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Tips voor het schoonmaken van inductie kookplaat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.