Met deze tips bak jij de perfecte laagjes taart
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Met deze tips bak jij de perfecte laagjes taart

Het is voor iedereen mogelijk om een mooie taart te bakken, het is vooral een kwestie van veel oefenen en uiteraard zijn er ook handige tips die je hierbij kunnen helpen.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 16-02-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-02-2024

Een taart bakken is een kunst op zich, alles moet kloppen, van de hoeveelheid ingrediënten tot aan de baktijd. Een appeltaart bakken is nog niet zo moeilijk, een hoge taart met meerdere laagjes met een drip, vereist wel wat meer bakervaring. 

Toch is het echt voor iedereen mogelijk om een mooie taart te bakken, het is vooral een kwestie van veel oefenen en uiteraard zijn er ook handige tips die je hierbij kunnen helpen. Benieuwd naar de tips, hieronder delen wij een aantal om je een handje te helpen voor de perfecte laagjes taart.

Maak een goede planning

Een taart bakken met meerdere laagjes in verschillende kleuren, wat je kunt doen met vloeibare kleurstof, neemt veel tijd in beslag. Daarom is het van belang om een goede planning te maken voordat je aan de slag gaat. Begin niet op het allerlaatste moment maar neem ruim de tijd. Het voordeel van een laagjes taart is dat deze in de koelkast enkele dagen houdbaar is, begin dus op tijd met de voorbereiding. Maak een planning op papier, laptop of telefoon en ga stap voor stap na welke acties je allemaal moet doen, noteer ook zeker de tijdsduur van elke actie. Met een laagjes taart moet je ook rekening houden met wachttijd, je kunt immers geen vulling op een warme biscuit smeren.

Probeer verschillende smaakcombinaties uit

Voor een laagjes taart heb je uiteraard een vulling nodig. Dit is een kwestie van smaak maar voor een taart mag je best experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Een goede tip is om van tevoren verschillende smaakcombinaties te testen, zo weet je zeker dat je uiteindelijke taart lekker gaat smaken. Online kun je ontzettend veel recepten vinden voor lekkere vullingen. 

Maak je vulling ook wat spannender door bijvoorbeeld recepten met elkaar te combineren en voeg ook eens wat kruiden toe. Vergeet ook zeker niet rekening te houden met seizoensfruit, het kan erg lekker zijn om je taart in de zomer te vullen met aardbeien of frambozen voor een frisse smaak.

Met deze tips bak jij de perfecte laagjes taart
Met deze tips bak jij de perfecte laagjes taart

Gebruik goed bakgereedschap

Wat ook zeker kan helpen voor het bakken van de perfecte laagjes taart is gebruik te maken van goed bakgereedschap. Denk aan een goede bakblikken, maar ook een fijne keukenmachine of handmixer is een must voor het makkelijk maken van beslag en vullingen. Wil je een taart strak afsmeren, zorg dan dat je een paletmes en icing smoother in huis haalt. Ook een draaischijf kan een handige tool zijn om je taart super strak af te smeren.

Werk kleine foutjes slim weg

Het strak afsmeren van een laagjes taart is nog een hele kunst, maar laat je je hier vooral niet door ontmoedigen. Soms moet je ook slim zijn en vaak kun je kleine (of grote) foutjes makkelijk wegwerken door bijvoorbeeld gebruik te maken van fruit, eetbare decoratie of een chocolade drip, grote kans dat de foutjes niet meer te zien zijn.

Oefening baart kunst

Bij alles geldt, oefening baart kunst! Ook met het bakken van een laagjes taart is het een kwestie van veel oefenen. Niet alleen het bakken, maar ook is het handig om verschillende vullingen te oefenen. Maak bijvoorbeeld een botercrème op verschillende manieren en ondervind wat jij het makkelijkste en lekkerste vindt. Er bestaan ook dummy taarten, daarop kun je goed verschillende technieken voor het mooi afsmeren van een taart oefenen.

Met deze tips in je achterhoofd, lukt het vast en zeker om een spectaculaire laagjes taart te bakken waarmee je iedereen verrast!

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Met deze tips bak jij de perfecte laagjes taart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.