We eten massaal te weinig groente en fruit. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kennen we bijna allemaal. Het Voedingscentrum is hier duidelijk over: eet twee stuks fruit en 250 gram groente per dag om in goede gezondheid te blijven. Dit vormt de basis van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.
Toch ben je niet de enige die deze hoeveelheid niet altijd haalt. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je het jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken om meer groente en fruit te eten. In dit artikel bespreken we enkele slimme tips.
1. Verantwoord uit eten gaan
Eet je regelmatig een hapje buiten de deur? Houd dan echt rekening met het menu en de ingrediënten die zij hier gebruiken. Geen restaurant is hetzelfde. Er zijn heel wat restaurants waar je terecht kunt voor een snelle hap, maar ook genoeg restaurants waar ze enkel koken met verse ingrediënten en heel wat gezonde ingrediënten bij een natuurlijke groothandel groenten en fruit halen. Dit zijn de restaurants waar jouw voorkeur bij moet liggen. Zo weet je zeker dat de maaltijden die je kiest ook boordevol vitamines en mineralen zitten.
Het kan sowieso geen kwaad om eens de oorsprong van bepaalde ingrediënten te achterhalen. Zeker als je regelmatig naar dezelfde restaurants gaat. Waar bestellen zij hun ingrediënten? Hoe worden deze geteeld? Dit geeft veel informatie over wat je in je mond stopt en helpt je ook om verantwoorde keuzes te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel restaurants die hun groente en fruit bij een horeca groothandel Den Bosch halen. Doe hier eens onderzoek naar. Hoe meer kennis je vergaard, hoe makkelijker het wordt om andere beslissingen te maken en je eigen gezondheid de prioriteit te geven.
2. Snack met groente en fruit
Een gezond dieet bestaat over het algemeen uit drie hoofdmaaltijden en twee tot drie tussendoortjes. Op die manier zorg je ervoor dat je suikerlevels niet teveel schommelen en voorkom je honger en daardoor veel snoepen. Groente en fruit zijn de perfecte snacks als tussendoortje.
Zo zorg je ervoor dat je niet al je groente en fruit in één maaltijd hoeft te stoppen, maar eet je de hele dag door wel iets. Ontbijt bijvoorbeeld met kwark en een stuk fruit, eet om tien uur wat komkommer of snoeppaprika en houd dit zo de hele dag vol. Als je dan bij een hoofdgerecht eens wat minder groente eet, maakt dit weinig verschil.

3. Ontdek nieuwe recepten
Voor veel mensen is het lastig om gevarieerd te eten. Bijna wekelijks staan wel dezelfde (soort) gerechten op het menu. Hierdoor wordt het minder spannend en interessant om groente of fruit in het eten te verwerken. Het is belangrijk voor je lichaam om gevarieerder te eten. Probeer daarom elke week minimaal één nieuw recept met flink wat groente uit.
Op die manier zorg je voor meer variatie in het menu en ontdek je steeds meer verschillende manieren om groente (of fruit) in je gerechten te verwerken. Dit geeft een boost aan je creativiteit en maakt je algehele voedingspatroon gewoon veel gezonder.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!