Wat is een liaison?
😍 0 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Wat is een liaison?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Gepubliceerd op 12-04-2019.

Bijgewerkt op: 12-04-2019

Wat is een liaison?

Een Franse benaming voor verbinding. Een liaison is een mengsel van (slag)room en eidooiers. Een liaison wordt gebruikt om bijvoorbeeld soepen, sauzen en stoofgerechten te binden. Het heeft een fluweelzachte en romige structuur, perfect om een gerecht een vollere smaak te geven.

Een liaison maak je heel snel en makkelijk zelf. De verhouding voor een liaison bestaat uit: 2 eigelen op 1 dl (slag)room. Voor 1 liter soep meng je 1 eigeel met 1 dl room. Voor 1 liter saus of ragoût vermeng je 2 tot 4 eigelen met 2 dl room.

Wat vind je hiervan?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Wat is een liaison?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.