Leg jouw recepten vast in een hardcover boek
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Leg jouw recepten vast in een hardcover boek

Er zijn veel voordelen aan een kookboek met een harde kaft want deze biedt extra stevigheid aan het boek, waardoor het gerust tegen een stootje kan. Zo worden al jouw recepten goed bewaard.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 23-06-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-06-2023

Heb je inmiddels een hele verzameling aan losse recepten die je wilt bundelen? Doe dat door zelf een hardcover boek te laten drukken! Zo heb je altijd een stevig kookboek bij de hand met jouw favoriete gerechten erin. 

Lijkt jou dit ook te gek? Lees hier hoe je aan de slag kunt gaan om jouw eigen receptenboek met hardcover te ontwikkelen. Zo bundel je alles op één plek en ben je nooit meer inspiratieloos voor het avondeten! 

Waarom een hardcover boek? 

Wanneer je lekker aan het kokkerellen bent raakt het aanrecht al snel vol met vochtige dampen van het koken, etensresten en vervlogen kruiden. Je kunt wel raden dat een dun velletje papier tussen deze omstandigheden niet lekker uit de wedstrijd komt. 

Laat daarom jouw recepten veilig in een hardcover boek drukken! De harde kaft biedt extra stevigheid aan het boek, waardoor het gerust tegen een stootje kan. Zo worden al jouw recepten goed bewaard.

Door de hardcover kun je het boek ook fijn rechtop zetten tegen de wand, zodat je recepten makkelijk kunt aflezen. Daarnaast geeft zo’n harde kaft het kookboek een chique uitstraling! Wanneer je deze op het aanrecht hebt pronken willen mensen vast even een kijkje nemen om te zien wat voor lekkers hier allemaal in staat. 

Jouw eigen kookboek samenstellen

Veel mensen denken dat het laten drukken van een (kook)boek niet voor hen is weggelegd, maar waarom niet? Je kunt gerust een enkel exemplaar laten maken of kiezen voor een kleine oplage, zodat je jouw recepten ook kunt uitdelen aan vrienden. 

Voordeel van zelf een boek laten drukken is dat je de volledige regie hebt over de inhoud. Geen kookboeken meer waarvan je de helft van de recepten niet lekker vindt, of nog nooit hebt gemaakt. Met jouw eigen hardcover boek kun je alle recepten bundelen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. 

Verzamel een hoofdstuk met alle familierecepten, jouw favoriete comfortfood en meer. Schrijf alle benodigde ingrediënten en stappen uit, voeg jouw eigen foto’s toe en voilà, je eigen kookboek is een feit! 

Zo maak je een stevig boek

Om ervoor te zorgen dat jouw kookboek straks wel tegen een stootje kan, zijn er verschillende eigenschappen waar je op kunt letten bij het samenstellen hiervan:  

• Formaat: een groot kookboek is fijn, maar ook kwetsbaar. Kies een handzaam formaat voor een lange levensduur.
• Papier: kies voor wat dikker papier, zodat ook de recepten zelf tegen een stootje kunnen wanneer je het boek hebt opengeslagen. 
• Afwerking: kies zowel voor de cover als het papier voor een afwerking met glans. Deze gefolieerde laag beschermt het geheel beter tegen vocht. 
• Aantal pagina’s: maak je boek niet te dik, zodat deze makkelijk is open te slaan op jouw aanrecht. 

Afhankelijk van de drukkerij die je kiest, heb je verschillende mogelijkheden om bovenstaande eigenschappen te kiezen. Zo heb je behoorlijk veel invloed op het uiterlijk en stel jij jouw eigen, stevige hardcover receptenboek binnen no time samen! 

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Leg jouw recepten vast in een hardcover boek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.