Kijkje in de keuken: september 2024
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kijkje in de keuken: september 2024

Een volle maand waarin we in verschillende huizen verbleven, zowel in Frankrijk als in Nederland. Een leuke en drukke maand, maar we hadden helaas ook een crematie.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 02-10-2024.

Bijgewerkt op: 12-10-2024

Een kijkje in de keuken van Ohmydish, een reeks blogs waarin ik je elke maand meeneem naar ons leven met een foodblog en een grote moestuin in Zuidwest Frankrijk


We gingen deze maand zo'n 2,5 week naar Nederland, waardoor de eerste week van september in het teken stond van inpakken en alles in orde maken. De koelkast, vriezer en voorraad werden geordend, geoogst uit de moestuin wat mogelijk was en de laatste cadeautjes - vooral wijn - werden gekocht.

Voor onderweg maak ik altijd graag zelf lunch - omdat dit lekkerder en goedkoper is - dit keer op de heenweg een soort Caesar salade en voor de terugweg een pasta salade met o.a. rode pesto. 

Er ging een lampje branden van de auto, dus we stopten even bij een garage om uit te laten lezen wat er precies was. We werden direct geholpen door super vriendelijk personeel. De melding bleek niets noemenswaardig en na een dik half uur zaten we weer terug op de snelweg. Je hoort vaker vervelende verhalen, maar wij hebben altijd alleen maar lof over Franse garages.

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 1

De eerste week gingen we naar Haarlem, hier had Marco's werk een heel fijn huis voor ons gehuurd waar we verbleven samen met een collega en zijn vrouw. Wij waren beide nog nooit in Haarlem geweest en het bleek een leuke maar drukke stad. Aangezien Haarlem een paar uur verder rijden is dan naar Limburg - en Marco een drukke werkweek voor de boeg had - leek het ons een goed idee een tussenstop te boeken. We boekten een 'tiny house' niet ver van Parijs en reden een dag later uitgerust de grens over. 

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 2
Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 3
Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 4

In het huis in Haarlem was ook een thuiswerkplek, hier heb ik de hele week heerlijk productief kunnen werken. Er kwam een vriend eten die ik al een tijdje niet had gezien, wat weer als vanouds zeer gezellig was. De volgende dag kwamen andere vrienden lunchen en dit was wederom een topmiddag.

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 5

Buddy mocht overal mee naartoe, zelfs naar kantoor waar hij gepast naartoe ging met zijn vlinderdas. 

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 6

Behalve de collega waar we het huis mee deelde, kende ik de andere collega's nog niet in het echt. Daar kwam deze week verandering in: super gezellig. Met z'n allen borrelen en uiteten, en dat allemaal op de fiets. Na 7 jaar niet fietsen, verleer je zoiets als Nederlander natuurlijk gewoonweg niet. Dat nat worden tot op de onderbroek tijdens het fietsen er ook bij hoort, waren we natuurlijk ook nog niet vergeten - welkom in Nederland.

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 7
Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 8

De tweede week reden we naar Limburg, waar we zoals gewoonlijk bij mijn moeder en haar vriend in Landgraaf verbleven. Op de eerste dag in Limburg overleed mijn oom, waardoor de week anders verliep dan gedacht. Het fijne hiervan was dat ik mijn peettante en nichtje in deze moeilijke eerste week en tijdens de crematie kon helpen en steunen.

We hadden afgesproken met iemand waar ik samen mee ben opgegroeid. We lijken veel op elkaar qua innerlijk, dus dit was weer als vanouds ook al zien we elkaar nauwelijks. Ze zijn verhuisd naar een prachtig huis met moestuin, kippen en schapen. We aten heerlijke zelfgemaakte pizza's uit de pizza oven en hadden een geweldige namiddag/avond.

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 9

Ik ging met mijn moeder een cadeautje halen in Heerlen, een stad die ik goed ken omdat ik hier mijn koksopleiding heb gedaan. 

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 11
Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 12

Ik ging wel nog met mijn moeder een dagje naar de sauna (Thermae 2000 in Valkenburg), maar alle andere dingen die week hebben we afgezegd. Bij thuiskomst van de sauna had Marco op zijn allereerste vakantiedag dit jaar heerlijk voor ons gekookt; een mega schnitzel die nauwelijks op een bord past. Mijn moeders vriend was die week jarig, dus werd alles versierd met ballonnen en ging de barbecue aan.

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 13

We hadden gelukkig deze keer vooraf nog niet bedacht wanneer we naar huis zouden rijden, dit kwam goed uit i.v.m. de crematie van mijn oom. Welke prachtig en ongewoon was, precies zoals hij het zou willen. Dan ook geen koffietafel, maar een pilsje in zijn favoriete café. Bij thuiskomst hadden we geen zin meer om te koken, dus bestelden we chinees.

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 14

Voor de terugreis hadden we wederom een tussenstop geboekt, deze keer in Tours. Het was niet echt een fijn huisje, maar het kleine tuintje was perfect om nog even een kleine apéro (borrel) samen te doen.

De tussenstop was deze keer niet per se nodig maar wel relaxed om uitgerust thuis te komen. Bij thuiskomst had Marco namelijk nog vakantie, welke goed gebruikt werd om verder te gaan met de badkamer. 

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 15
Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 16

De elektra werd afgemaakt en de afvoeren en waterleidingen van de wasbakken werden werkend gemaakt. Hierna konden we beginnen aan de wandtegels, we zijn al een heel eind en hopen in oktober de badkamer volledig af te kunnen maken!

Kijkje in de keuken: september 2024 - foto 17

- Bisous, Véronique

Wat vind je van deze blog?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Kijkje in de keuken: september 2024"
Florina zegt op 02-10-2024
Weken zoals het leven is: vreugde en verdriet. Geliefden loslaten maar ook lieve mensen met wie je al zolang verbonden bent, terugzien. Je hebt het heel warm geschreven. Dank je wel. Ik blijf jullie volgen!👋
Véronique zegt op 03-10-2024
Dankjewel voor je lieve bericht Florina! Veel liefs, Véronique
Paul Heesbeen zegt op 05-10-2024
Bedankt Veronique voor je uitgebreide en persoonlijke vakantieverslag. STERKTE en succes met de badkamer. Veel dank ook voor je steeds verrassende recepten: ik kijk er steeds graag naar uit en ik hoop ze nog lang te kunnen gebruiken. "Smakelijke" groeten !
Véronique zegt op 05-10-2024
Dankjewel voor je super leuke bericht Paul! Wat fijn om te horen en van mijn recepten kun je zeker nog lang gebruik blijven maken. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.