Is het beter om boter op kamertemperatuur te bewaren?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Is het beter om boter op kamertemperatuur te bewaren?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Boter hoef je niet altijd te bewaren in de koelkast. Het hangt af van de kamertemperatuur, is de kamer 18 graden Celsius of lager? Dan is de boter bijna niet smeerbaar en zal wekenlang houdbaar zijn in een afgesloten bak.

Vanaf 26 graden Celsius is de boter te zacht en niet handig om uit te smeren, de boter is dan te vloeibaar geworden en zal niet langer dan een week houdbaar blijven. Bacteriën krijgen sneller de kans om te groeien door het hoge vetgehalte van boter. Bewaar boter op een koelere temperatuur.

De optimale kamertemperatuur om boter te bewaren is tussen 18 en 25 graden Celsius. Bewaar de boter in een botervloot, je kunt deze in veel winkels terugvinden tegen een redelijk lage prijs.

Het allerbelangrijkste als het gaat om het bewaren van boter is om deze in een afgesloten bak te plaatsen. Plastic, metaal of zelf een glazen bak helpt de boter langer houdbaar te zijn. 

Botervloot
Botervloot

Als het vet in boter ontbindt (met andere woorden: de boter is niet goed meer) zal deze een ongezond zuur produceren die schimmels doet ontstaan. Wacht niet tot de boter schimmels vertoont om te bepalen of deze nog goed is. Bescherm boter van teveel hitte, licht en lucht. 

Bewaar een verpakking met boter het beste in een koelkast tussen 5 en 15 graden Celsius. Gebruik je gezouten boter? Dan zal de boter langer houdbaar zijn. De toevoeging van zout zorgt ervoor dat de boter tenminste 2 - 3 weken goed blijft, dus zonder te beschimmelen. In ongezouten boter zitten meer micro-organismen die de boter minder lang houdbaar maken.

Er zijn minder micro-organismen die goed groeien op gezouten boter.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Is het beter om boter op kamertemperatuur te bewaren?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.