Heb je een paprika gekocht en wil je graag het velletje er vanaf halen? Breng een pan met water aan de kook, blancheer de paprika een minuut of 2 lang.
Haal uit het kokende water en laat afkoelen totdat je er met je handen makkelijk aan kunt zitten. Je kunt nu met je handen het vel van de paprika afhalen.
Overigens werkt deze techniek ook voor tomaten!
Paprika ontvellen boven open vuur
Een andere manier is om de paprika boven open vuur van je gasfornuis te grillen. Gril de paprika totdat het vel zwartgeblakerd is, dit duurt zo'n 15 minuten afhankelijk van de grootte van de paprika. Laat dan afkoelen totdat je er met je handen zonder problemen aan kunt zitten. Haal het vel dan van de paprika af met behulp van je handen.
Kun je een paprika ook ontvellen met een magnetron?
Een paprika ontvellen met behulp van een magnetron is ook mogelijk, al zal dit uiteindelijk wel wat afdoen aan de smaak van de paprika.
Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Wikkel de paprika helften in magnetronfolie (let op: dit is geen aluminiumfolie !).
Verhit 3 minuten lang op 700 Watt. Koel de paprika daarna af onder koud stromend water. Verwijder de folie en je zult merken dat het velletje makkelijk te verwijderen is.