Hoe ontvel je een paprika?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe ontvel je een paprika?

Makkelijk en snel hele paprika's ontvellen doe aan de hand van deze 3 handige technieken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Heb je een paprika gekocht en wil je graag het velletje er vanaf halen? Breng een pan met water aan de kook, blancheer de paprika een minuut of 2 lang.

Haal uit het kokende water en laat afkoelen totdat je er met je handen makkelijk aan kunt zitten. Je kunt nu met je handen het vel van de paprika afhalen.

Overigens werkt deze techniek ook voor tomaten!

Paprika ontvellen boven open vuur

Een andere manier is om de paprika boven open vuur van je gasfornuis te grillen. Gril de paprika totdat het vel zwartgeblakerd is, dit duurt zo'n 15 minuten afhankelijk van de grootte van de paprika. Laat dan afkoelen totdat je er met je handen zonder problemen aan kunt zitten. Haal het vel dan van de paprika af met behulp van je handen.

Kun je een paprika ook ontvellen met een magnetron?

Een paprika ontvellen met behulp van een magnetron is ook mogelijk, al zal dit uiteindelijk wel wat afdoen aan de smaak van de paprika.

Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Wikkel de paprika helften in magnetronfolie (let op: dit is geen aluminiumfolie !).

Verhit 3 minuten lang op 700 Watt. Koel de paprika daarna af onder koud stromend water. Verwijder de folie en je zult merken dat het velletje makkelijk te verwijderen is.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe ontvel je een paprika?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.