Hoe maak je soep minder zout?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe maak je soep minder zout?

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Ben je tijdens het maken van de soep er achtergekomen dat deze veel te zout geworden is? Kook dan een aantal geschilde aardappelen mee in de soep, haal deze voor het opdienen er weer uit.

Aardappelen absorberen het meeste zout aangezien hier veel zetmeel in zit. Ook noedels en rijst zullen het overtollige zout grotendeels absorberen. Een andere manier is om de soep te verdunnen. Voeg simpelweg meer ingrediënten toe.

Proef, en bepaal of de soep niet meer te zout is. Als laatste kun je de zoute smaak grotendeels neutraliseren door er een andere sterke smaak aan toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld suiker, azijn of citroensap toe.

Door de zoete en/of zure smaken valt het zout minder op. Ook hierbij is het raadzaam suiker, azijn of citroensap in kleine delen toe te voegen. Proef de soep om te bepalen of deze naar smaak is.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe maak je soep minder zout?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.