Hoe lang moet je aardappelen koken?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe lang moet je aardappelen koken?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 29-08-2018.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2018

Begin met het schillen van de aardappels en spoel deze met water goed af om te voorkomen dat er restjes zand of modder op zit. Haal dan de putjes en lelijke plekken uit de aardappels. Vul een grote pan met ruim water (ongeveer driekwart) en breng aan de kook.

Je kunt aardappelen ook in de schil koken, al is dat minder lekker bij aardappels die al wat ouder zijn. Zorg ervoor dat de aardappels van dezelfde grootte zijn, is dat niet het geval? Dan kun je simpelweg de aardappels in kleinere stukken snijden.

De reden hiervoor is dat aardappels die even groot zijn, zullen tegelijkertijd klaar zijn. Kleinere aardappels zijn altijd eerder gaar dan grote.

Over het algemeen genomen moet je aardappels zo'n 18 tot 20 minuten lang koken, maar dit is afhankelijk van de soort en grootte van de aardappels. Voer dan de (bekende) priktest uit; prik er met een vork in. Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn de aardappels gaar, zo niet; dan kook je ze nog een aantal minuten langer. Giet de aardappels na het koken af met behulp van een vergiet.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe lang moet je aardappelen koken?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.