Hoe kies je jouw ideale keukeninrichting?
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hoe kies je jouw ideale keukeninrichting?

Een keuken wil je het liefst gezellig, sfeervol én praktisch inrichten. Wat is het eerste belangrijke punt om rekening mee te houden tijdens je zoektocht naar de ideale keuken?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 19-05-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-05-2022

Een keuken is het hart van een huis, je maakt er elke dag gebruik van. Of je er nu een simpele kop koffie zet of uitgebreid gaat koken, een keuken is onmisbaar.

Een keuken wil je het liefst gezellig, sfeervol én praktisch inrichten. Behalve tijdens het koken, wil je ook dat de keuken praktisch is wat betreft poetsen. Allerlei richeltjes en designer materialen maken het poetsen van een keuken vaak een stukje moeilijker.

Er is zoveel keuze als het gaat om keukens, denk hierbij aan verschillende kleuren, materialen en kwaliteit. Maar ook het budget voor een keuken is voor iedereen verschillend en het eerste en belangrijkste punt waar je aan moet denken voor je een keuken gaat kiezen. Waar sommige mensen alles nieuw kopen, kiezen anderen juist voor tweedehands

Onze keuken

Voor de stijl en sfeer van de keuken ben ik van mening dat het soort huis waarin je woont een belangrijk punt is. Zelf hebben wij een mix van nieuw en oud met een sfeervol balkenplafond in ons 300+ jaar oud huis op het Franse platteland. 

Een deel van onze keuken is nieuw, een ander deel hebben we zelf met goedkope materialen gemaakt en we hebben tweedehands boven- en onderkastjes. Wij hebben bewust gekozen voor een budget keuken, zodat we uiteindelijk meer budget hebben voor een volledig nieuwe keuken in een andere ruimte van ons huis.

Onze ‘tijdelijke’ keuken met tweedehands kasten
Onze ‘tijdelijke’ keuken met tweedehands kasten

De ideale keukenindeling + tips

In de ideale keukenopstelling kun je als het ware een driehoek tekenen. Deze driehoek gaat over de plaatsing van het fornuis, de koelkast en de spoelbak. De functie van deze driehoeksopstelling is dat je tijdens het koken een zo kort mogelijke afstand hoeft af te leggen. 

Hierin wordt er ook rekening gehouden met de apparatuur die jij het meest of juist het minst gebruikt. Daarnaast kun je in een kleinere keuken het beste keukenkasten kiezen die tot het plafond gaan, zo gebruik je geen extra vloeroppervlakte en heb je toch extra bergruimte.

Bij een grote keuken kun je het beste kiezen voor bepaalde werkzones om minder afstanden te hoeven afleggen tijdens het koken. Een eetgedeelte kan hier meestal ook makkelijk in opgenomen worden. Een gezellige boerentafel met mooie afbeeldingen van groenten of fruit geeft je grote keuken bijvoorbeeld direct een knussere sfeer.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Hoe kies je jouw ideale keukeninrichting?"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.