Duurzaamheid in de moderne keuken: tips voor milieubewust koken
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Duurzaamheid in de moderne keuken: tips voor milieubewust koken

Een moderne keuken moet natuurlijk een lust voor het oog zijn, maar je wil ook graag efficiënt werken in de keuken. Hoe je op een slimme en milieubewuste manier kunt koken, lees je hier.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 14-05-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Een moderne keuken zien we vandaag de dag als het hart van de woning. De kans is groot dat je er maar al te graag een groep vrienden of de hele familie wilt entertainen. Je geniet er van lekkere etentjes met je partner of ontbijt er met het hele gezin. 

En daarom is het meer dan logisch dat je graag het mooiste van het mooiste op het gebied van de keuken in huis haalt, maar tegelijkertijd ook erg milieubewust en duurzaam bezig wilt zijn. Je spendeert immers aardig wat tijd in de keuken in huis. Hoe je op een slimme en milieubewuste manier kunt koken, lees je hier.

Kook je op dit moment nog op gas? Maak de switch en kies voor koken op inductie

In een moderne keuken zijn er een aantal dingen die een absolute must zijn. Denk daarbij aan de manier waarop je kookt. Maak je op dit moment nog gebruik van een fornuis op gas? Dan is het een goed idee om over te stappen en te investeren in een fornuis op inductie. Het omschakelen kan in een mum van tijd voor je worden gedaan en je hebt ook nog eens de keuze uit tal van fornuizen in de mooiste ontwerpen tijdens een keuken kopen. Vergeet niet om andere pannen te kopen, want pannen die op gas zijn gebruikt zijn niet (meer) geschikt voor inductie!

Kies voor apparaten in de moderne keuken met een goed energielabel

Maar tijdens het ontwerpen van een nieuwe moderne keuken zijn er natuurlijk ook nog tal van andere apparaten die je maar al te graag terug wilt laten komen. Denk daarbij aan de vaatwasser en koelkast. Of je pakt maar al te graag helemaal goed uit met een stoomoven, kokend water kraan en een wijnklimaatkast. Voor wat voor soort apparaten je ook iets. Kies altijd voor modellen die uitgerust zijn met een goed energielabel. Zo draag je meteen een duurzaam steentje bij aan de planeet.

Ga slim om met het koken in de keuken en kies ervoor om meerdere maaltijden alvast te preppen

En kook je maar al te graag de sterren van de hemel? Vooral als je een druk huishouden hebt met opgroeiende kids, is het meer dan logisch dat je ook op een slimme manier wilt koken. Dit doe je het beste door in één keer een aantal grote porties klaar te maken. Door delen in te vriezen in je eigen moderne keuken, bespaar je aardig wat tijd op de drukste werkdagen van de week. En dat geeft meteen weer veel meer rust en ontspanning.

Een slimme indeling voor de moderne keuken voor net even wat meer efficiëntie

Een moderne keuken moet natuurlijk een lust voor het oog zijn, maar je wil ook graag efficiënt werken in de keuken. Denk daarom altijd goed na over de optimale indeling. Hoeveel ruimte op het keukenblad heb je bijvoorbeeld nodig? En wat moet de ruimte zijn tussen het fornuis en de vaatwasser? Je ontwerpt de keuken sneller, beter en makkelijker op het moment dat je antwoord kunt geven op dit soort vragen.

Ontdek de mogelijk ontwerpopties voor een moderne keuken in een keukenwinkel

De volgende stap? Dat is het brengen van een bezoek aan een keukenwinkel. Je krijgt daar namelijk meteen een goed beeld van alle mogelijke opties voor je eigen moderne keuken. Ook denkt een gespecialiseerde verkoper erg graag met je mee en kan je erg goed voor je in kaart brengen wat voor opties er zoal zijn. En misschien kan de adviseur in de winkel je ook nog voorzien van enkele slimme tips. Wie weet ga je op korte termijn al een keer aan de slag met het intekenen van de keuken van je dromen. Laat het uitzoeken dus maar snel beginnen.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Duurzaamheid in de moderne keuken: tips voor milieubewust koken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.