Deze pannen mogen niet ontbreken in je keukenkast!
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Deze pannen mogen niet ontbreken in je keukenkast!

Elke pan heeft zijn eigen specifieke kenmerken en toepassingen, welke pannen zijn onmisbaar in je keuken en hoe gebruik je deze het beste.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 04-10-2024.

Bijgewerkt op: 04-10-2024

Of je nu een ervaren thuiskok bent of net begint met koken, het kiezen van de juiste pan kan het verschil maken tussen een geslaagd gerecht en een culinair drama. Elke pan heeft zijn eigen specifieke kenmerken en toepassingen, en met zoveel opties beschikbaar, kan het lastig zijn om te weten welke pan je nodig hebt voor welk gerecht. 

In dit handige overzicht leggen we uit welke soorten pannen onmisbaar zijn in je keuken en hoe je ze het beste kunt gebruiken

De alleskunner: koekenpan

De koekenpan is waarschijnlijk de meest veelzijdige pan in je keuken. Of je nu eieren bakt, groenten sauteert of een sappige biefstuk wilt bereiden, een koekenpan is vaak je beste keuze. Deze pannen hebben een platte bodem en schuine randen en dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en eenvoudig draaien van voedsel. Kies voor een goede HEMA koekenpan voor de beste resultaten bij het bakken en braden van vrijwel elk ingrediënt

Perfect voor koken en stoven: kookpan

Een kookpan is ideaal voor het bereiden van gerechten die veel vocht nodig hebben, zoals soepen, sauzen en stoofschotels. Deze pannen hebben een hoge, rechte wand en een goed sluitend deksel om het vocht vast te houden. Ze zijn perfect voor het langzaam laten sudderen van gerechten, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Ook voor het koken van pasta of rijst is de kookpan onmisbaar in de keuken.

Voor fijne sauzen en kleine porties: sauspan

Een sauspan is een kleinere pan met een lange steel, ideaal voor het maken van sauzen, het smelten van boter, of het opwarmen van kleine porties. De hoge wanden zorgen ervoor dat vloeistoffen niet snel overkoken, en de steel maakt het makkelijk om de pan te hanteren. Dit is een essentiële pan als je regelmatig sauzen maakt die aandacht en precisie vereisen.

Een barbecue zonder BBQ: grillpan

Een grillpan is perfect voor het grillen van vlees, vis of groenten binnen in je keuken. Deze pannen hebben geribbelde bodems, waardoor je dat kenmerkende grillpatroon op je voedsel krijgt. De ribbels zorgen er ook voor dat overtollig vet weg kan druipen, waardoor je gezonder kunt koken. Een grillpan geeft je gerechten de authentieke smaak van gegrild eten, zonder dat je een barbecue hoeft aan te steken.

Voor snel en gezond: wok

De wok is onmisbaar voor liefhebbers van de Aziatische keuken. Deze pan heeft een ronde bodem en hoge, schuine zijkanten, waardoor je snel en op hoge temperatuur kunt roerbakken. De wok is ideaal voor het bereiden van maaltijden met veel verse groenten en eiwitten, die hun textuur en voedingsstoffen behouden door de korte kooktijd. Het is een veelzijdige pan die ook kan worden gebruikt voor frituren, stomen, en zelfs het maken van soepen.

Klaar voor ieder gerecht

Elke pan heeft zijn eigen specifieke toepassingen, en met het juiste type pan voor de juiste taak, maak je het koken niet alleen makkelijker en efficiënter, maar ook leuker. Of je nu snel een eitje wilt bakken of een uitgebreide stoofschotel wilt bereiden, als je bovenstaande pannen hebt kun je het maken. Dus investeer in goede pannen, zodat je zeker weet dat je gerechten zullen slagen!

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Deze pannen mogen niet ontbreken in je keukenkast!"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.