De gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

De gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie

Verschillende studies hebben aangetoond dat matige consumptie van koffie een positieve invloed kan hebben op de cognitieve functie, daarnaast heeft koffie nog meer gezondheidsvoordelen.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 11-03-2024.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-03-2024

Veel mensen zullen misschien denken dat het drinken van koffie ongezond is, maar het is gebleken dat er in koffie veel stofjes zitten die allerlei gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Dus ben jij een enorme koffiefan en drink je het liefst een aantal koppen koffie per dag, dan kun je dit gerust blijven doen. 

Koffie drinken is echter niet heel goed voor je portemonnee, koffie zoals koffiecups kunnen behoorlijk prijzig zijn. Maak daarom vooral gebruik van een koffiecups aanbieding wanneer je dit tegenkomst, hier kun je flink op besparen. Ben jij benieuwd welke gezondheidsvoordelen koffie drinken allemaal heeft, lees dan snel verder.

Het verbetert je cognitieve functie

Iets wat veel mensen wel weten, is dat koffie kan bijdragen aan het verbeteren van je cognitieve functie. In koffiebonen zit het stofje cafeïne, een natuurlijke stimulans. Door het drinken van koffie wordt je alertheid en concentratie verhoogd, en je reactietijd versneld. Verschillende studies hebben aangetoond dat matige consumptie van koffie een positieve invloed kan hebben op de cognitieve functie, wat uiteindelijk kan leiden tot betere prestaties.

Verlaagd risico op bepaalde ziekten

Uit een onderzoek dat recent is gedaan blijkt ook dat het regelmatig drinken van koffie zorgt voor het verminderen van risico op een aantal verschillende ziekten. Onder andere wordt koffieconsumptie in verband gebracht met een lager risico op type 2 diabetes, beroerte, leverziekte en sommige vormen van kanker, waaronder lever- en darmkanker. De antioxidanten in de koffie, zoals chlorogeenzuur en cafeïnezuur, zijn hier verantwoordelijk voor.

Koffie heeft een positieve invloed op de lever

Wanneer je regelmatig geniet van een kop koffie, dan is dit is goed voor je lever. Uit een ander onderzoek is gebleken dat het drinken van koffie helpt bij het verminderen van het risico op bepaalde leveraandoeningen, zoals levercirrose, leververvetting en leverkanker. Ook heeft koffie ontstekingsremmende eigenschappen en hierdoor kan het bijdragen aan het behoud van een goede leverfunctie.

Verminderen van risico op neurodegeneratieve aandoeningen

Ook is er steeds meer bewijs dat het drinken van koffie kan helpen bij het verminderen van het risico op neurodegeneratieve aandoeningen, denk dan aan ziektes zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. Cafeïne en ook andere stofjes in koffie, kan beschermende effecten hebben op de hersenen, waaronder het vertragen van het verlies van dopamine producerende zenuwcellen die in verband worden gebracht met Parkinson.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voldoende onderzoeken geweest waaruit blijkt dat koffie drinken veel gezondheidsvoordelen heeft. Echter, bij bijna alles, is het wel belangrijk om koffie met mate te drinken. Drink je te veel koffie dan kan dit juist voor vervelende gezondheidsklachten zorgen, denk aan slapeloosheid, nervositeit en maagklachten.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "De gezondheidsvoordelen van het drinken van koffie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.