De bavette is een overheerlijke en malse delicatesse. Dit magere rundvlees uit de flank van de koe is een van de meest gewilde keuzes onder de vleesliefhebbers. Dit komt door de geweldige eigenschappen. Het vlees is namelijk super mals en vol van smaak.
De Bavette, ook wel Flap Meat genoemd, is te herkennen aan een grove structuur en een goede vet dooradering. Dit geeft de kenmerkende malsheid en textuur. Het laat zich prima bereiden in de pan, maar de Bavette is bij uitstek geschikt om te bereiden op de barbecue.
Ga je voor herkomst, dan heb je de keuze uit landen als Argentinië, Australië Spanje, Uruguay (of Zuid-Amerika). Landen met een rijke geschiedenis wat vlees van topkwaliteit betreft. De runderen hebben geleefd in een prachtig klimaat en hebben vrij gegraasd op de grote groene vlaktes. De runderen zijn vrij van toegevoegde hormonen en antibiotica en veel snitten zijn Halal. Al het rundvlees is meerdere weken wet-aged. Dit houdt in dat het vacuüm verpakt is, waardoor het vlees verder rijpt in de verpakking met uiteindelijk malser vlees als resultaat. De runderen zijn graangevoerd en dat geeft het vlees een karakteristieke smaak.
Bij The Meatlovers hebben wij een enorme passie voor écht lekker vlees. We hebben het dan over de beste rassen die de wereld te bieden heeft. Als je op zoek bent naar een specifiek runderras voor je Bavette, kan je kiezen tussen Black Angus, Brangus of voor de echte liefhebber van rundvlees: Wagyu. Kies je bijvoorbeeld voor Wagyu, dan kan je vervolgens ook nog kiezen voor een snit uit Australië of Uruguay. Dit vlees komt van runderen die maar liefst 300+ dagen graangevoerd worden op de ranches en dat proef je terug in het vlees. Het is mooi gemarmerd, heerlijk mals en met een fraaie textuur.
De bavette komt perfect tot zijn recht wanneer je het in zijn waarde laat. Geen poespas, gewoon wat peper en zout of een rub erop en je hebt een geweldig lekker stuk vlees. Belangrijk om te weten is dat als je het vlees serveert, je het tegendraads dient te snijden. Dit is uitermate belangrijk, zeker bij de Bavette. Waarom? Door de grove structuur en draad van de Bavette is het belangrijk om tegen de draad in te snijden. De spiervezels in een stuk vlees lopen allemaal in een richting - de draad van het vlees. Door dwars op de draad te snijden, snijd je de spiervezels in korte stukjes, waardoor ze veel makkelijker te kauwen zijn en het vlees dus veel malser is.
Op de website van The Meatlovers leggen ze bij elk stuk vlees uit hoe je het vlees het beste kunt bereiden voor zowel op de barbecue als in de pan. Bovendien vind je er heerlijke recepten, dus inspiratie genoeg. Kies voor verantwoord vlees en kies voor kwaliteit. Koop je bavette bij The Meatlovers en ervaar smaaksensaties als nooit tevoren.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!