De koelkast is een mooi apparaat dat ons leven vergemakkelijkt. Tegenwoordig is de koelkast eigenlijk niet meer weg te denken. Sinds de uitvinding van de koelkast zijn voedingsmiddelen veel beter te bewaren. Ook eten dat je al hebt gekookt kun je langer bewaren. Voedingsmiddelen zoals melk, yoghurt en vlees zullen snel bederven als deze niet gekoeld bewaard worden.
Je moet echter niet alles in de koelkast bewaren om ervoor te zorgen dat de producten langer vers blijven. Er zijn een aantal soorten voedingsmiddelen die je beter niet in de koelkast moet bewaren, maar liever op tafel of in kasten.
Je hoeft absoluut de onderstaande voedingsmiddelen niet in de koelkast te bwaren:
- Olijfolie. Zal op den duur gaan stollen.
- Tomaten. Deze blijven niet lang goed, smaak en textuur zal worden aangetast.
- Uien. Als je uien in de koelkast bewaart dan zullen deze zompig worden, en een hogere kans op schimmelvorming.
- Aardappelen. Deze worden smaakloos en korreliger.
- Meloenen. Verliezen anti oxidanten.
- Honing. Kristaliseert en zal veel moeilijker te schenken zijn.
- Pittige saus. Blijft in de meeste gevallen tot 3 (!) jaar goed op kamertemperatuur.
- Brood. Droogt snel ui
- Knoflook. Zal gaan ontspruiten in de koele omgeving
- Koffie. Verliest smaak en absorbeert andere smaken van in de koelkast.
Een leuke 'lifehack' die je kunt uitvoeren is door vermalen koffie in de koelkast te plaatsen om vervelende luchtjes op te nemen. Het is uiteraard geen alternatief tot het grondig schoonmaken van je koelkast, maar lost nare luchtjes wel snel en grotendeels op. Gooi de koffie na gebruik dan wel weg.
Laat ons weten wat je van deze 10 tips vind door gebruik te maken van het reactieformulier op deze pagina!