Bij kerst horen zelfgebakken kerstkoekjes. Maak ze nu heel makkelijk zelf met maar een aantal ingrediënten. Klaar in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-12-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg de amandelen toe aan de blender en vermaal tot een glad poeder. Voeg toe aan de kom van de elektrische mixer en voeg 100 gram bloem, 100 gram kokosbloesem suiker en 300 gram roomboter toe.
Meng tot een glad en stevig koekjesdeeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg vrij plat uit met behulp van de deegroller. Steek kerstkoekjes vormpjes uit.
Blijft er deeg over? Maak er dan opnieuw een bal van, rol opnieuw uit en steek vormpjes uit totdat vrijwel al het deeg gebruikt is.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg daar de koekjes op.
Bak de kerstkoekjes goudbruin in ongeveer 10 minuten tijd, afhankelijk van de dikte van de koekjes. Haal uit de oven en laat geheel afkoelen op een afkoelrek. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.